Kamppause Kompagniet lukkes : “HKKF stram op og vær der for jeres medlemmer”

Ærmemærke Kamppause kompagniet - foto : krigeren.dk
Ærmemærke Kamppause kompagniet - foto : krigeren.dk
Ærmemærke Kamppause kompagniet GHR – foto : krigeren.dk

Fra marts er det slut med fælles kamppause for fysisk og psykisk sårede soldater. Hæren nedlægger et helt kamppause kompagni (KPKMP), der tager særligt hensyn til krigsveteraner der har fået tid og ro til at lære at gå igen.

Selvom der stadigvæk kommer nye soldater til det 40-mand-store kompagni, mener hæren altså, at kompagniet har udspillet sin rolle.

Tillidsmanden i KPKMP Finn Sennik Jensen kunne ikke være mere uenig.
“Arbejdet er langt fra færdigt. Inden nytår fik vi tre nye kolleger, og de sårede bliver ved med at komme, så længe Danmark er i krig – uanset om det er i Afghanistan, Libyen eller Mali” siger tillidsmanden til avisen.dk

Fra marts skal de soldater, der har haft midlertidige skader, tilbage til deres enheder. De, der har fået varige skader, skal tilknyttes Veterancenteret i Ringsted.

Opråb til soldaternes egen fagforening
Spørger man soldaternes fagforening, Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF), er nedlæggelsen ikke nødvendigvis en dårlig idé.

– Det behøver ikke at ende dårligt. Udfordringen bliver, at ingen af veteranerne kommer til at gå rundt i ingenmandsland, hvor ingen tager hånd om dem. Det må ikke ske. De skal stadig have den støtte, de har brug for, siger formand Flemming Vinther til Ritzau.

Jens er en af dem der har sin daglige gang i Kamppause Kompagniet og han ryster på hovedet :

LÆS OGSÅ :  Konstabler får fremover status som faglærte

“HKKF udtalt sig uden at spørge os, hvad vi – deres medlemmer, mener i forhold til at Kamppause Kompagniet skal lukkes ned.”

“- Og nu skal vi overleveres til civile personer (veterancenteret red.), som ikke ved meget om hvad det vil sige at være soldat. Jeg er ret betænksom ved den situation. Hvad skal vi ende med at lave der? Hvordan skal de aktivere os ? Skal vi drikke the og side i rundkreds hele dagen ? udtaler Jens til krigeren.dk og slutter ;

“- HKKF stram op og vær der for jeres medlemmer, i stedet for at gå toppens gang. Det er nu at “os på gulvet” har brug for backup, fra sådan nogen som jer”.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Der er vist gået for meget pamper i HKKF.
  Hærledelsen svigter soldaterne.

  Hvad med at vi bruger penge på vores egene først, før vi spilder dem på udulige ulande.

 2. det sgu for ringe det der har selv brugt det og vil sige at den opgave de løfter er langt fra slut og det er umenneskeligt at nedlægge det det vil få så store konsekvenser for de soldater der ikk kan få den hjælp som man får kunne få igennem dette fantastiske tilbud håber de ændrer den afgørelse selvom jeg godt ved det sjældent at de ændrer en beslutning når den først er taget i den øverste krans men jeg vil krydse fingre for at de kan se hvor galt det her er og hvor meget skade det ville gøre

 3. Jeg er bare glad for at jeg kom ud af systemet. Men jeg er sku ked af at de at mange af mine gammele kolleger skal lide bare fordi at forsvaret skal spare. Men man skal ikke spare på de folk som har været ude og som har sar livet på spil, for fortjener ikke at blive pist sådan på..

 4. Jeg syntes det er meget synd at det går ud over vores hjemvendte soldater, men hvad med at pege skylden over på dem der har har den. Vores “kære” regering der vil spare alt hvad de kan bla. i forsvaret, for at gavne dem selv og vennerne

 5. Hvad fanden i helvede tænker i på i egoistiske nar hoveder sim har det godt psykisk og to ben og gå på, skammer mig fanme på jeres vegne, fy for en i helvede i må sove dårligere end os med pst! Er målløs over dette!!!! Måske i skulle spare på de halv fede weekend soldater der render rundt med en trafik skilt og en uniform der sidder af lort i den danske trafik hvor der dr store arrangementer!!! Kunne blive ved, er gal indeni!!!!!

 6. Hvad fanden i helvede tænker i på i egoistiske nar hoveder sim har det godt psykisk og to ben og gå på, skammer mig fanme på jeres vegne, fy for en i helvede i må sove dårligere end os med pst! Er målløs over dette!!!! Måske i skulle spare på de halv fede weekend soldater der render rundt med en trafik skilt og en uniform der sidder af lort i den danske trafik hvor der dr store arrangementer!!! Kunne blive ved, er gal indeni!!!!!

 7. Pengene sendes i stedet til de muslimske kampgladiatorer i Danmark.Husk nu på, at de er de rette repræsentanter for regeringen.Terroren imod den danske befolkning, er meget vigtigere,end vores danske soldater,der har været sendt ud,for at bekæmpe den internationale terrorisme.Regeringen er da ligeglade med jer soldater,det beviser de jo med denne nedskæring.Samtidig med, at de bruger 150 milliarder,om året, på den del af befolkningen, der udøver terror,her i landet.Hvorimod Forsvaret kun bliver tildelt ca. 20 milliarder om året.

 8. Pengene sendes i stedet til de muslimske kampgladiatorer i Danmark.Husk nu på, at de er de rette repræsentanter for regeringen.Terroren imod den danske befolkning, er meget vigtigere,end vores danske soldater,der har været sendt ud,for at bekæmpe den internationale terrorisme.Regeringen er da ligeglade med jer soldater,det beviser de jo med denne nedskæring.Samtidig med, at de bruger 150 milliarder,om året, på den del af befolkningen, der udøver terror,her i landet.Hvorimod Forsvaret kun bliver tildelt ca. 20 milliarder om året.