Her er forsvarets nye brune støvler

Forsvarets nye støvler

Der er nu underskrevet kontrakter på nye støvler til soldaterne. De nye støvler er klar i begyndelsen af 2014, og de vil alle være brune, så de passer til uniformen i multiterræn-sløring.

De fleste soldater vil nok sige, at gode støvler er guld værd. Og nu er der en chance for, at endnu flere soldater kan gå veltilpasse rundt, idet Forsvarets Materieltjeneste (FMT) har skrevet kontrakt på indkøb af nye støvler.

Kontrakten omfatter køb af to typer svære støvler og to typer lette. De fire forskellige typer støvler er blandt andet udvalgt efter at have været igennem en brugertest med soldater fra HOK, og resultatet er, at såvel vinderne som nummer to kommer på depotets hylder.

Alle støvler bliver brune
I kategorien svære støvler vandt støvletypen Magnum Sidewinder, og nummer to blev Alt-Berg Defender. I kategorien lette støvler vandt YDS/LeBOCK Falcon og nummer to blev Alt-Berg Microlight.

LÆS OGSÅ : Danske soldater skal gå i brune støvler

– Det første initialkøb er på 12.500 støvler. 65 procent af alle støvlerne kommer fra vinderen, mens resten kommer fra nummer to, fortæller seniorsergent Henning André Larsen fra Kapacitetscenter Udrustning i FMT.

Til de store og til de små
Henning André Larsen fortæller også, at enhver soldat burde kunne finde en god støvle i det nye sortiment, for der vil være støvler fra størrelse 34 til 54 i fem forskellige bredder.

LÆS OGSÅ : Multicam interview: Fem hurtige til Hærens kampskole

– Alle soldaterne kan tilgodeses med de nye støvler. Selv de, der har helt
specielle fødder, da aftalen indeholder, at den enkelte soldat kan få lavet specielle støvler, hvis infirmeriet anbefaler det. (gælder for værnepligtige ved foddeformitet)

De nye støvler vil blive udleveret sammen med udleveringen af uniformen i multiterrænsløring i begyndelsen af 2014.

 

Alt-Berg Microlight
Alt-Berg Microlight
Alt-Berg Defender
Alt-Berg Defender
Magnum Sidewinder
Magnum Sidewinder

 

Kilde: Flemming Diehl – FMT

[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Hjemmeværnet får ikke multicam uniformerne, og beholder dermed sorte støvler. Multicam er til brug for internationale operationer = stående styrke. Nationalt er M/84 stadig den bedste sløring, hvor HJV skal arbejde.

  • hvilket grundlagde har dine argumentioner?
   Det vil være åndsvagt at blive ved med at køber to forskellige uniformer. Da det var en af de store salgs taler HMAK brugte for at købe den nye slørings mønster.

   • Det er på baggrund af simpel økonomisk logik. Lagrene af M/84 skal nok overleve et lang stykke tid endnu til HJV. Multicam er bedst til internationale operationer, og omkostningerne til indkøb af nye tasker etc for nyt udstyr er langt billigere i et standard mønster. Desuden kan leveringstiderne forkortes markant.
    HJV får nok med tiden noget udstyr i Multicam, men det bliver nok minimalt.
    I øvrigt er HMAK nedlagt i 2007, og erstattet af FMT.

    • sjov diskussion… i dag har alle i HJV multiterrænsløring og den sløring er faktisk udmærket både i dagslys, hvor den passer bedre til græsfyldt terræn, men også særligt i mørke, hvor den (også igennem lysforstærker) falder rigtig godt i eet med det meste natur, hvor den gamle sløring er meget mørk. bevares, den gamle fungerer stadigt godt hvis man ikke skal andet end at gemme sig i bunden af en gran-lund, hvor der er meget mørkt…

 2. OMG..ja ja self kunne det ikke hedde multicam ..nej nej danskerne skulle opfinde deres egen tåbelige ord for det …multiterræn-sløring…vor herre bevares!!…synes nu de så mere skræmmende ud med de sorte støvler og den sorte baret til