Danske soldater skal gå i brune støvler

Forsvaret er i gang med at teste nye støvler, som skal indføres i brun farve. Nøjagtig lige som den bristiske hær har gjort.
Og det er der to grunde til : For det første er der sket en udvikling på marked, og for det andet så er man ved at indføre Multicam i Forsvaret. Det betyder at den sorte støvle udgår helt.
Der skal findes en sommer- og vinterstøvle,

Inden nogen beslutter sig for hvilket firma, der skal levere de nye støvler, skal forsvaret gøre sig sine egne erfaringer. Det sker ved ugers test af en række støvler.

– Hvis briterne for eksempel har gode erfaringer med en type støvler, så er det ikke sikkert, at de også er gode til os. For der er faktisk forskel på briternes og vores knoglestruktur. Det skulle man ikke tro, hvis man ikke lige vidste det, men knoglestrukturen kan variere fra land til land, siger Michael W. Christiansen, som overværede testen i Vordingborg.

LÆS OGSÅ : UK Army infører brun støvle istedet for sort og ørken farvet

Her kunne han se, at de udvalgte soldater tæskede gennem forhindringsbanen, fik gået 7,5 kilometer march iført enkeltmandsudrustning og løbet tre kilometer. Resultatet af strabadserne var, at nogle soldater ganske stille lirkede støvlerne af fødderne og gentog ordet ”av”. For ikke alle støvler var åbenbart lige gode, men støvle for støvle skulle igennem den omfattende test.

– Alle soldaterne skal prøve ti forskellige typer støvler i testperioden, hvor de udover forhindringsbane, løb og march har gået i hver støvle i to dage. Det skulle gerne give os et godt statistisk grundlag til valget af de bedste støvler, siger seniorsergent Niels Mølleskov, der er sagsbehandler for enkeltmandsudrustning ved HKS.

Niels Mølleskov forklarer videre, at soldaternes tilbagemeldinger bliver suppleret med en rapport fra de fodterapeuter, som tilså soldaternes fødder. Alle informationerne vil så indgå i rapporten fra brugerafprøvningen, som er en del af FMT evalueringsmodel. En model, der skal sikre, at man finder de støvler, som passer bedst på soldaternes fødder, og samtidig efterlader et acceptabelt fodspor i forsvarets budget.
Soldater fra DANILOG lagde fødder til testen, der skal være med til at afgøre valget om nye støvler i Forsvaret.

Det er FMT’s plan, at danske soldater får i de nye brune støvler i andet halvår af 2013


[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *