Her er de fem kaserner som Forsvaret har indstillet til lukning

Forsvarschef Peter Bartram har indstillet fem kaserner til lukning i forbindelse med besparelser på forsvarsbudgettet, oplyser TV2 News.

Det drejer sig om kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm, samt enten Høvelte eller Vordingborg.
Dermed er det kun Hæren som bliver ramt i denne indstilling.

Oprindeligt var kasernerne i Sønderborg, Varde, Haderslev, Odense, flådestationen Korsør og beredskabstjenesten i Allinge i spil som mulige lukninger.

I forbindelse med afleveringen af indstillingen udtaler forsvarschef general Peter Bartram på Forsvarets hjemmeside:
Jeg har nu afleveret min indstilling til Forsvarsministeriet, og den vil indgå i den videre politiske proces.
Min indstilling medtager alene militærfaglige forhold. Jeg og mine medarbejdere må derfor forvente, at andre aspekter vil indgå i den endelige politiske beslutning, hvorfor resultatet kan blive anderledes end det indstillede.

Herfra er det op til politikerne at vurdere, hvor mange eller hvilke kaserner, der skal lukkes.

 

[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Jamen jeg kan da godt se at man ikke rent logistisk kan samle hele Danmark i sådan en spredning af kaserner men men men. Bornholms værn er jo ramt igen. Hvor ligger det samfunds etiske henne? Jeg ville hellere have at man kun havde en professionel kampenhed, også sløjfe værnepligten. Hvad med vores grænser på/ved vandet??? Jeg kunne blive ved… Kan bare ikke forstå at man kan/skal spare når de missioner vi bidrager til/med bliver dyrere og dyrere…. Men med en krigsminister der er militærnægter så skal det nok gå…;-) håber at man kan sarkasmen mit indlæg..

 2. Livgarden lukker ikke, men de kan vel sagtens være i Vordingborg – dermed ikke sagt, at jeg ønsker at Høvelte lukker. Vagt kmp holder jo til på Garderkasernen i indre KBH.

 3. Thomas, vi står overfor en hær, der skal have tre kampgrupper. Fair nok, det er så uden den faglige støtte, men det kan ALDRIG give det antal kaserner som hæren råder over i øjeblikket.

 4. Jeg syntes det er en fornuftig løsning, og fedt at FC har ryggrad nok til at foreslå lukninger. Kan godt lide både Sønderborg, Haderslev og Bornholm mf., MEN forsvaret kan ikke leve med at være så spredt. Der skal ske noget drastisk hvis enderne skal nå hele vejen rundt.

 5. Selv om det er træls for dem det kommer til at gå ud over. Så er der en ting som bør stå krystal klart, og det er at forsvaret med de opgaver, det ansvar og som det værkstøj som politikerene har brug for i at løse sikkerhedspolitiske opgave, er forsvaret nødt til at tilpasse sig den virkelig verden. Og Den virkelige verden for forsvaret er ikke at agere og optræde som statsfinanceret beskæftelsesprogramme i diverse områder i Danmark. Opgaven er simpelthen for vigtig.

  Soldaten og opgaven i centrum, ikke mursten. Det bør være det som er i centrum, og hvis jeg skal være helt ærlig, så er de ikke gået langt nok endnu. Der vil komme til at ske yderligere reduktioner og sammenlægninger i femtiden. vi kan lige så godt få det overstået med det samme.

  Og hvorfor siger jeg det? Nu er jeg ikke aktiv længere i hæren, men efter 16 år er der en ting som har stået lysende klat i hukommelsen. Alle regimeter, divisioner, bataljoner, kompanier, batterier mv. som jeg har været ved er alle lukket idag. Godt nok eksistere Varde kaserne endnu, men kun i kraft af at værnepligten ikke er blevet suspenderet endnu, men det er kun et spørgsmål om tid.

  Og jeg har været med hele vejen fra 1995 hvor jeg startede som værnepligtig i den gamle skole hvor man blev uddannet til totalforsvarsopgaver, hvor udrustning bestod af æld gammel skrammel fra 2.verdenskrig og fra 50’erne. Geværene var nedslidte HK G3 fra starten af 70’erne. basis var arvestykker fra briternes overskudslagre fra 2.verdenskrig, hjelmene var stålpotter fra USA, de fleste lastbiler var magiruser fra 60’erne, rygsække eksisterede ikke udover nogle tasker der var lavet af gummieret lærred. M/58 læderstøvle der var en tro kopi af de støvler som de amerikanske rangers brugte under 2. Verdenskrig

  Til idag at man har, måske ikke det bedste, men ihvertfald langt overvejende del af både den personlige udrustning, men også alt andet lige fra køretøjer, radioer og andet grej er tæt på noget af det bedste man kan få for de penge der er. Og der er i den grad sket en helt klar professionalisering af forsvaret i løbet af de år hvor jeg var der. Stoppede for 2 år siden nu. Og jo selv om der er plads til klare forbedringer, så er forsvaret kommet uendligt langt på relativt få år. Og det er af den vej forsvaret skal blive ved med at gå hvis forsvaret skal blive ved med at have relevans i et moderne Danmark og Europa hvor de røde horder fra sovjet, eller den onde tyske ikke står på lur syd for dybøl mølle.

  Så jeg vil blot gentage mig selv, for forvaret og de folk der vælger at arbejde der stå mig nært. Så skal det stadigt være soldaten og opgaven i centrum, og ikke halv mugne gamle mursten et eller andet ude i kongeriget.

 6. Det er ikke 100% enu hvad for kaserner der lukker de snakker om at det blandt de 5 kasernere der skal lukkes :-/ jeg tror ik at Almegårds kaserne lukker det bliver for dyrt for regeringen

 7. Triste nyheder, gammel dansk historie der forsvinder…
  Men og tale om respons tid fra det midt/nordjyske – Come on, er der nogen der forventer fjendtligt panser sydfra ;)
  Men rigtigt sørgeligt for et ø samfund som Bornholm, det virker forkert.

 8. Ja det sønderjydske bliver da igen overladt til åbne grænser…*G*
  Respons tid fra det midt/nordjyske tjaaa… Synes at det er skammeligt at vi afmontere vort nationale forsvar på den måde som vi gør….

  Hvis de lukker Høvelte hvor skal Livgarden og de værnepligtige/Konstablerne så være henne… Nedlægger de så Livgarden… ??

 9. Ja det sønderjydske bliver da igen overladt til åbne grænser…*G*
  Respons tid fra det midt/nordjyske tjaaa… Synes at det er skammeligt at vi afmontere vort nationale forsvar på den måde som vi gør….

  Hvis de lukker Høvelte hvor skal Livgarden og de værnepligtige/Konstablerne så være henne… Nedlægger de så Livgarden… ??