Hæren skal træne kurdiske sikkerhedsstyrker i Irak

Forsvaret er klar til at udsende det første træningsbidrag til det nordlige Irak, hvor 30 mand fra Hæren skal træne kurdiske sikkerhedsstyrker.

Folketingsbeslutningen  d. 2. oktober 2014. giver mulighed for at udsende et træningsbidrag på op til 120 mand. Fra dansk side sendes i første omgang et træningsbidrag på cirka 30 soldater, som sammen med briterne skal træne kurdiske sikkerhedsstyrker i det nordlige Irak. Herefter er det planen at sende et større bidrag afsted sammen med USA for at træne irakiske sikkerhedsstyrker i Irak.

De danske soldater har ikke mandat til selv at kæmpe mod Islamisk Stat, men skal udelukkende træne de kurdiske styrker.

”Med udsendelsen af dette træningsbidrag bliver Danmark blandt de første lande i koalitionen, som bidrager til træning af sikkerhedsstyrkerne i Irak. Vi har sammen med vores samarbejdspartnere i Koalitionen været i gang med at planlægge træningsforløb i Irak. Både briterne og amerikanerne har ønsket, at det danske forsvar sammen med dem kunne bidrage til træningen. Derfor stiller vi nu i første omgang med et bidrag på 30 mand sammen med briterne, og senere går vi sammen med amerikanerne i forhold til at sende et større bidrag”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Bidraget skal efter planen udsendes til Cypern på lørdag d. 22. november med henblik på de sidste forberedelser med briterne, inden træningen starter i Irak omkring 30. november. Opgaverne for det første træningsbidrag forventes afsluttet til februar 2015.

”Igen viser Danmark, at vi har et forsvar, der hurtigt kan være klar til nye opgaver i fællesskab med vores samarbejdspartnere. I indsatsen mod den forfærdelige terror-organisation ISIL er det afgørende, at vi deltager på flere måder for at hjælpe irakerne med selv at tage kampen op”, siger Nicolai Wammen.

 

/Kilde: Forsvarsministeriet

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Jeg vil gerne gøre opmærksom på at forsvaret ikke kan vælge hvilke politiske bestemmelser de vil følge, Forsvaret er underlagt ministrene, så hvad de diktere gør forsvaret i bedst mulig måde udfra de rammer der bliver stillet, så at sende 30 mand afsted som rådgivere og instruktører var bedste der kunne lade sig gøre med de kort der er givet. Vi er bare politikernes skakbrikker , det pisse fustrende men sådan er det at være knytnæven vi bestemmer ikke selv hvor og hvornår vi kan sende den afsted, men skal altid være klar til at sende den afsted for at afgive en lussing istedet.

  • Du har ret
   Men ved at vi er så tjeneste villige så lære politikerne ikke at intet er gratis
   Og de liv vi har givet er spildt når de kan have et standpunkt i dag og et nyt i morgen
   Jeg har været omstillingsberedt i 10 år
   Men omstillingsberedt betyder det samme som godt nok og på jysk betyder halvt fordærvet