Forsvarsbudgettet skal ramme to procent af BNP i 2033

Arkivfoto: Forsvaret

Statsminister Mette Frederiksen (S) oplyser på et pressemøde søndag, at Danmark vil hæve forsvarsudgifterne til to procent af BNP i 2033, som er målsætningen for NATO-landes forsvarsbudget.

De to procent af bnp er en målsætning, som landene i Nato-alliancen aftalte at arbejde hen imod i 2014 i Wales. Danmark har dog endnu ikke indfriet den målsætning.
“Historiske tider kalder på historiske beslutninger. Vi har i dag truffet en stor besutning om Danmarks sikkerhed og vores fælles fremtid“ siger statsminister Mette Frederiksen på pressemødet.

Danmark skal hvert år fra 2024 til at bruge flere penge på forsvarsudgifter, indtil udgifterne i 2033 når to procent af BNP i Danmark.
Det sker som følge af en aftale mellem regeringen, Venstre, De Konservative, Radikale Venstre og SF. Statsministeren kalder det et “nationalt kompromis om dansk sikkerhedspolitik”.

Yderligere vil Danmark afsætte syv milliarder kroner over de næste to år til at styrke forsvaret, diplomati og den humanitære indsats.

– Det her er stort, og det her er et lille lyspunkt i en meget mørk tid, siger Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen under pressemødet.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. J falkenberg De 5 partier står til sammen med 133 mandater. Det vil sige med opbakning fra langt over halvdelen af den danske befolkning og ja vi skulle for længst have været på 2 procent, men at gå dertil fra i dag til i morgen vil jo smadre vores økonomi fuldstændig. Og uanset hvad vi står overfor, så er vi også nød til at holde hovedet koldt og træffe fornuftige valg. Igen den her beslutning har 133 mandater bag sig. Det er meget meget sjældent i dansk historie en beslutning har så stort et mandat. Vi skal jo netop nu vise over for Rusland at demokratiet er det rette valg.

  2. Det er bedre end aldrig. Og hvis du skal lave en historisk aftale hvor Rad V og SF er med, så skal de jo kunne sælge den i deres bagland – vælgere. Det er vel ikke at tage pis på nogen at være åben om betingelserne. Det er en god dag for dansk forsvar. Een af de bedste nogensinde.