Forsvaret til debat fremtidensforsvar.dk

Det Krigsvidenskabelige Selskab søsætter ny hjemmeside, der skal fremme debatten om fremtidens forsvar.

Der er generel politisk enighed om, at også forsvaret må holde for, når der skal bringes balance i det nationale husholdningsregnskab. Det har været nævnt, at forsvaret kan stå over for en reduktion af de årlige bevillinger på op mod 15%, hvilket også efter international målestok er ganske meget.

Der er samtidig politisk enighed om, at forsvaret også i fremtiden skal indgå som redskab i en aktivistisk udenrigsitik. Der anvendes nye udtryk som ”kvalitet frem for kvantitet” , ”Smart Defence”, ”pooling” og ”sharing”, men kun glimtvis ledsages disse betegnelser af konkret indhold.

Hvilke opgaver skal forsvaret løse? Hvad er det vi ikke skal, hvis vi ikke har råd til det hele? Hvad er ”kvantitet” og hvad er ”kvalitet”, når vi snakker forsvarets struktur? Hvem giver det mening at ”dele” med, og hvad skal vi deles om? Hvad er et ”Smart Defence” for Danmark?

Det er blot nogle af de spørgsmål, der rejser sig i takt med at forsvaret går nye tider i møde og som alle, der interesserer sig for forsvars, udenrigs- og sikkerhedspolitik kan give deres bud på via www.fremtidensforsvar.dk.

Det Krigsvidenskabelige Selskab vil invitere politikere, samfundsdebattører, eksperter og blog-redaktører til at komme med både oplysende og provokerende indlæg på hjemmesiden. Men det er først og fremmest kommentarer, replikker og kronikker fra sidens læsere, der over tid vil skabe en bank af værdifuld viden om forsvaret.

Kilde : Forsvarsakademiet

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *