Fakta: Sådan er kampbataljonen sammensat

IKK fra enhed der indgår i NATO-beredskabet under træning i Brikby i Oksbøl 2022. Foto: Forsvaret.

Der er nu kommet en officiel henvendelse fra Nato, der beder Danmark om at sende soldater til Letland.

Danmark vil bidrage med en kampbataljon, som kan være i Letland i løbet af maj måned 2022.

Kampbataljonen er uddannet til at kunne løse landmilitære opgaver i hele konflikt spektret, herunder forsvarskamp mod en jævnbyrdig modstander.

Bataljonskampgruppen består af ca. 800 danske soldater. I perioder vil bataljonen kunne blive forstærket op til i alt ca. 1000 soldater.

LÆS OGSÅ :  Nye udfordringer med levering af F-35-kampfly

Bataljonens sammensætning

  • En hovedstyrke af kampsoldater fra Gardehusarregimentet bestående af et pansret infanterikompagni, et mekaniseret infanterikompagni og et stabskompagni med forskellige specialfunktioner såsom bl.a. spejdere og finskytter.
  • En ildstøttekapacitet, der med indirekte skydende våben kan observere og ramme en modstander med granater på lang afstand.
  • En kommunikationsenhed, der opstiller og driver kommunikations- og informationssystemer, der sætter bataljonens enheder i stand til at kommunikere effektivt sammen.
  • En række forskellige støtteenheder, der varetager forsynings- og transporttjeneste, sanitetstjeneste til håndtering af evt. tilskadekomne, bjærgning af havarerede køretøjer og reparations-tjeneste.
  • Derudover består bataljonen af et militærpoliti-bidrag, et nationalt logistisk støtteelement, et efterretnings-element, et detachement til informationsoperationer, en deling ammunitionsryddere.
LÆS OGSÅ :  Nye udfordringer med levering af F-35-kampfly

 

 

Kilde: Forsvarsministeriet

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Det er da ikke en BTN-kampgruppe, men en BTN(-). Der mangler et INFKMP og der er heller ikke nogle KVG. Det virker også til at støtteenhederne, herunder SAN og ILD er tilført ad-hoc fremfor organisk under STKMP, men det kan skyldes formuleringen.