Efter ISS-ballade: Forsvarsminister vil finde en løsning

Efter kras kritik af Danmarks største offentlige udlicitering vil forsvarsminister Trine Bramsen (S) reagere.

Forsvarsminister Trine Bramsen. Arkivfoto: C. Sundsdal

Der er et problem og “et åbenlyst forbedringspotentiale”, når hverken soldater, forsvarsansatte eller ISS er tilfredse.

Det siger forsvarsminister Trine Bramsen (S) nu, efter at både forsvarsansatte og ISS-ansatte har rejst en kras kritik af både mad, rengøring og arbejdsforhold under forsvarets udlicitering af al service og drift til rengøringsgiganten ISS.

– Jeg er allerede gået i gang med at se på, hvad vi kan gøre. Det er bestemt ikke en let opgave, skriver Trine Bramsen i en mail til Fagbladet 3F.

Fagbladet 3F beskrev torsdag, hvordan forsvarsansatte sidste år sendte 6.289 officielle klager over den service, ISS leverede i forsvaret.

Det er næsten dobbelt så mange, som Forsvarets Ejendomsstyrelse (FES) modtog året før i 2018, da selskabet 1. februar overtog al servicedrift i forsvaret i danmarkshistoriens største kontrakt om såkaldt “facility management”. Samtidig er antallet af uenigheder mellem FES og ISS om, hvordan en opgave skal løses mere end ti-doblet.

En klar indikation af, at der er noget helt galt har det lydt fra flere faglige organisationer i forsvaret, ligesom flere forsvarsordførere vil have ministeren til at reagere.

Kontrakten mellem ISS og Forsvaret er blevet stærkt kritiseret, efter facebook-gruppen “Til kamp mod ISS” har fået over 4.000 medlemmer på få uger. Her deler Forsvarets ansatte historier om klamme toiletter og uappetitlig mad.

Udlicitering af servicen i forsvaret var indtil 2018 delt op i Øst- og Vestdanmark, hvor ISS fra 2014 stod for service i Vestdanmark, mens virksomheden Forenede Service havde en seks-årig kontrakt fra 2012 i Østdanmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *