Det svenske bæltedyr CV90 Armadillo

CV90 Armadillo

CV90 Armadillo og dens udviklingsmuligheder

En pilothjelm og små kamera hele vejen rundt om køretøjet, løfter situation awareness for personel inde i køretøjet op på et niveau, der ikke tidligere har været muligt. Man kan sidde inde i det pansrede køretøj og se hvad der sker 360 grader rundt om det. Som hvis du kunne se igennem panseret.

Har kommandøren sin “pilothjelm” på, og lugen er lukket – er det bare at dreje sit hovedet i den retning man ønsker at se/ observere. Desuden kan det nye system også styre tårngeværet, på samme måde som man feks. gør i en Apache helikopter. Der hvor du kigger, peger dit våben.

Ved hjælp af 3D kortdata, kan systemet beregne hvordan du kommer fra punkt A til punkt B, unden at blive set fra punkt C. Systemet fortæller altså hvordan du kommer uset frem, ved at udnytte terrænet. Lavninger, træer levende hegn… osv.

Skrevet af KrigerenDK

27 kommentarer

Skriv et svar
  1. Desværre er komponenterne ret dyre til en CV90, så lur mig om ikke FMI køber den billigste af dem alle istedet for den der giver mening… eftersom der med det nuværende antal PMV’er er stor mangel på vogne….
    Men fed vogn, no arguments there…

  2. Ja Poul nå man snakker med venner i forsvaret og ser i medierne så tænker jeg har de overhoved vinduer i deres kontor og hvis det var et firma ude i den virkelige liv var det gået konkurs for længe siden og hvor mange penge og goder få indkøberne

  3. Det lyder dom om man kunne spare lidt på reservedelspakken… Det ville jo ingenlunde være en dygtigt ADMET DK-løsning. Skulle det lykkes fagpersonel at få gennemtrumfet denne vogn til national skytset, så bringer SG Smith, trænbasser til ansvarligt “for indkøbet” militært personel. I kan nok finde mig, spørgsmål? Fortsæt.

  4. Bare køb ,så støtter vi vore soldater og svenske arbejdspladser,tæt på fabrik og service,,det må være vejen fremad ,,alt sammen istedet for alt denne diskussion,frem og tilbage ,det beskytter ingen ,,! !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0