Regeringen vil afskaffe værnepligten

Regeringen vil i morgen fremlægge et forslag om at afskaffe værnepligten. Det sker som en del af et samlet forsvarsudspil, hvor der sammenlagt skal spares 2,7 milliarder kroner. Det erfarer TV 2 | NYHEDERNE her til aften.

Ifølge TV 2’s politiske kommentator Henrik Qvortrup skal regeringen lidt over middag i morgen mødes med partierne bag forsvarsforliget i Forsvarsministeriet. Her vil regeringen præsentere dens forsvarsudspil, hvor der bl.a. er lagt op til en afskaffelse af værnepligten.
“Afskaffelsen af værnepligten, der så vidt jeg er orienteret har eksisteret siden 1849, vil give en halv milliard årligt,” siger han til tv2.dk.

Regeringens forsvarsforlig kommer til at koste arbejdspladser og kasernelukninger.
“Derudover skal broderparten af pengene fra den halve milliard og op til de 2,7 hentes gennem rationaliseringer og effektiviseringer. Det vil betyde færre ansatte i forsvaret og dermed vil der også være brug for færre kaserner,” forklarer Henrik Qvortrup.
Hvilke kaserner, der står for skud, vil ifølge Qvortrups oplysninger være op til forhandling.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Den skal aldeles ikke afskaffes. Den skal suspenderes! Lige nu modtager forsvaret så mange frivillige, at vi ikke behøver at indkalde. Derfor skal man suspendere værnepligten, og ophæve suspenderingen hvis “flowet” af frivillige daler.
  Men dette forslag er typisk for den forsvars hadske, defaitistiske og pacifistiske venstrefløj. Historien gentager sig.

 2. Værnepligten ÈR forældet! Dem der vil ind, opsøger selv Forsvaret i dag. 4 måneders HBU og så 8 måneders HRU? Hvorfor ikke bare 12 måneders totaluddannelse, for dem der VIL?

 3. Hvis værnepligten skal afskaffes, skal det ske ved en grundlovsændring. Det er næppe tænkeligt. Værnepligten kan derimod suspenderes (som Andreas påpeger ovenfor).
  Bliver der senere brug for at kunne indkalde værnepligtige/værneretlige, så kan suspenderingen ophæves.
  Kan ikke gennemskue, hvem der i givet fald skal udgøre fyldet i bjørneskindshuerne på Amalienborg, hvis værnepligten suspenderes…

 4. Der burde være Tvungen Værnepligt/civilt kursus af 4 mdr. varighed for samtlige borgere i DK. På kurset skal alle uanset antallet af lag sminke og opvækst simpelthen lære hvad det vil sige at være “ægte” menneske. De burde så at sige lære hvordan det er at gå sulten i seng og så at sige blive presset til det yderste. De unge mennesker vil komme meget beriget ud på den anden side, og det vil bla. også være til gavn at fremtidens dommere at de før de dømmer andre rent faktisk selv har følt hvordan det er at være menneske i mange forskellige situationer. . Mange hærdes og lære en masse ting som resten af deres dage vil bidrage til at gøre dem mere psykisk robuste og klare sig bedre erhvers medsigt såvel som på familie fronten…

  Det kan godt være der her og nu er en masse frivillige, men det kan hurtigt ændre sig når økonomien engang kommer på fode igen.
  Så kommer vi til at mangle soldater nøjagtigt som det var tilfældet for få år tilbage. Vi var jo ikke engang kommet hjem fra udlandet før forsvaret lå på knæ for at vi skulle rejse direkte videre til bla. Irak.. Årsaen var at man manglede folk. Det er hurtigere at nedbryde en hær end det er at opbygge en ny i fremtide og den bliver meget mindre effektiv når det gælder fordi man har færre folk at trække på med erfaring.. Men vi kan jo meget passende stikke alle akademikerne op på en række med et gevær for kommer der en krig så får de ikke et jo de er uddannet til før landet er opbygget igen 20-30 år senere. Hvem er fjenden.. Tjaa der er nok af trusler at få øje på.. Husk på Nationer har ingen venner de har kun interesser. Verden er glodhed for tiden og det kan også berøre os her i DK. Det er i bund og grund tude tosset at afskaffe værepligten.

 5. Det er hvad vi får ud ad en venstreorienterede regeringen, bare nedlæg værnepligten. Nej hvorfor ikke bare nedlæg hele forsvaret og politiet, når nu vi er igang og lade islamisterne og alle de andre som hader alt hvad der er dansk og demokrati, og give med frit spillerum. Skidt med de danske værdier og ind med de fremmede -.- Det have aldrig været sket med den blå regeringen, de kørte landet på den rigtige måde ;)

 6. Sjovt at tænke på at vi har en indvandring der årligt koster os over 100 milliarder skattekroner lige ud af vinduet, når du iregner alle omkostninger så som overførelsesomkostninger, politi, rets og fængselsvæsen, sundhedsvæsen samt skole og uddannelsesvæsen. Penge vi INTET brugbart får noget som helst ud af, ud over de problemer indvandringen har givet os. Dertil skal vi lægge de 16 milliarder i ulandsbistand vi punger ud til alverdens nyttesløse ulandsprojekter – og alt det vel og mærke i en krisetid. Og så slås vores politikere om at finde, i den henseende sølle få milliarder og tyr til forringelser på velfærden i form af afskaffelse af af efterlønnen, halvering af dagpengene, skoler må lukkes, de gamle må selv støvsuge, og nu skal værnepligten så afskaffes! Er det kun mig det vitterligt syntes at dette er for galt???

 7. @Rasmus Kirchhoff, hvad ved du om Hjemmeværnet. Ud fra dit indlæg, intet. I hvert fald ikke noget ud over de HJV PO’er du har set til Jelling festival. Det er sådanne kommentar som både får mig til at grine, men også græde. Jeg vil forslå dig at udvide din horisont, ved at læse på http://www.hjv.dk.

  On topic: De kan da ikke nedlægge Værnepligten! Det kraver da en Grundlovsændring! De kan måske suspendere Værnepligten.
  Man spare på forsvaret og man kraver mere af forsvaret. Det er godt nok tankevirkende.

 8. Så længe de kun suspenderer pligt-delen så er der intet sparet. De skal holde op med at uddanne værnepligtige for at spare penge – og gør de det helt så falder hele Danmarks niveau 3 beredskab. Værnepligtige laver andet og mere end at løbe rundt med sløring i en måned (eller 4). Vi har 350 som bliver sendt 6 måneder til Beredskabet som brandmænd – og som bliver sendt ud til de store slukningsopgaver. Seest, oversvømmelser, skovbrande mm. Det var ikke kun KBH brandvæsen som tømte Lyngbyvejen da den blev oversvømmet. Det var værnepligtige fra bl.a. Jylland.
  Garderne har en stor værdi for turismen, og hvis ikke de bevogter slottet, hvem skal så? G4S? Deres timeløn er noget højere end værnepligtiges.

  Så… jeg køber ikke regeringens forslag om at de vil nedlægge/suspendere/stoppe værnepligten. Måske skærer de ned på den, men hvis de nedlægger Dannebrog, Garderne, ponypiloterne og Beredskabsstyrelsen – så har de ikke gennemtænkt det her ret godt.