Danske soldater vender hjem fra forlænget FN-mission i Mali

Efter otte måneder vender det danske bidrag til FN-missionen i Mali onsdag tilbage til Danmark.

Dansk C130 i Mali. Foto: Forsvaret

Onsdag vender et transportfly og 56 soldater tilbage til Danmark efter at have udført mission i Mali i Nordafrika. Det oplyser Forsvaret på sin hjemmeside.

Deltagelsen i operationen i Mali blev forlænget fra seks til otte måneder grundet coronavirus.

– Transportfly-bidraget indgår i en rotationsordning med Norge, Portugal og Belgien. Og oprindeligt skulle bidraget være vendt hjem i midten af maj.

– Men så ramte coronakrisen, og FN suspenderede alle rotationer i missionerne for at begrænse smittespredning med coronavirus/Covid-19, skriver Forsvarskommandoen.

LÆS OGSÅ :  Danmark forlænger transportflybidrag til FN's mission i Mali

Oberstløjtnant Lau Holmstrøm, der er chef for missionen, skriver:

– Jeg sender de varmeste tanker til de pårørende til soldaterne. De har min dybeste respekt for at have holdt ud og passet på Danmark i en svær situation.

Under missionen har det danske transportfly fløjet 77 missioner, hvor der er transporteret 3689 personer og 772,4 ton gods.

LÆS OGSÅ :  Danmark forlænger transportflybidrag til FN's mission i Mali

Selv om missionen altså blev forlænget med to måneder, kunne en mindre gruppe soldater sendes hjem i maj. Hovedparten måtte dog blive længere, da man ellers ikke ville kunne opretholde evnen til at operere.

Den danske mission i Mali er del af FN’s fredsbevarende mission i området kaldet Minusma.

LÆS OGSÅ :  Danmark forlænger transportflybidrag til FN's mission i Mali

– Missionen i Mali har til formål at støtte implementeringen af våbenhvilen mellem Malis regering og de væbnede oprørsgrupper i landet samt sikre beskyttelsen af civile, skriver Forsvaret.

Mens Portugal nu overtaget opgaven, vil Danmark fortsat have 10 personer og tre stabsofficerer i Mali, der tager del i operationen.

 

/ritzau/

Skrevet af KrigerenDK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0