Danske krigsveteraner skal finde olie

Krigsveteraner får chancen som borebisser
Krigsveteraner får chancen som borebisser
Et nyt akademi satser på at omskole tidligere soldater til at arbejde i offshoreindustrien.

Nu skal krigsveteraner have muligheden for at komme ud og arbejde som olie-borebisser. For næste år åbner Danish Offshore Academy et forløb, som omskoler veteraner til at arbejde i offshoreindustrien. Det skriver P4 Esbjerg.

Initiativtageren er den tidligere soldat Ole Brøndum-Nielsen, og han satser på, at de tidligere soldater hurtigt kommer i job.

“De er vant til at være udsendt og gøre tjeneste, hvor det ikke er Hilton der giver morgenmad. Og de kan arbejde under forhold, som andre vil opleve som stressende,“ siger Ole Brøndum-Nielsen til DR Syd.

LÆS OGSÅ :  AES genoptager sager om PTSD efter dom fra Vestre Landsret

– Vi håber på, at kunne uddanne i hvert tilfælde 100 i det første år. Altså 2013. Og få dem ud i job, siger han.

Efter nogle AMU-kurser er der mulighed for praktik eller et reelt job. Har veteranen mod på mere, kan han tage en to-årig akademiuddannelse, mens han arbejder.

LÆS OGSÅ :  Folketinget bevilger 50 millioner til veteranindsats

Det første hold på 30 veteraner begynder i begyndelsen af næste år, men da 150 allerede har vist interesse, regner Ole Brøndum-Nielsen med, at flere hold følger.

Det nye akademi er et samarbejde helt uden om det officielle “Veterancenteret i Ringsted” der har ansat personer til at lave netop den slags arbejde for danske veteraner.
Samarbejdet er mellem Veteranforeningen, Veteran CrossOver, Erhvervsakademi Sydvest og alle uddannelsesinstitutioner med offshore for øje i Esbjerg.

7 kommentarer

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *