Dansk generalmajor undgik mine: Tre FN-soldater såret i Mali

Les contingents du Niger et du Bangladesh lors d'une opération militaire à Ansongo. Photo MINUSMA/Marco Dormino

Den danske generalmajor Michael Lollesgaard undgik en landmine, mens tre FN-soldater torsdag eftermiddag blev såret, da en konvoj på en fredsbevarende mission i Mali kørte over en mine i den urolige, nordlige del af landet. Det siger militærkilder ifølge nyhedsbureauet AFP.

lollesgaard
Generalmajor Michael Lollesgaard

Den danske generalmajor for MINUSMA-missionen, Michael Anker Lollesgaard undslap døden torsdag i Timbuktu-regionen, da miner på deres konvojs rute sårede tre soldater fra Burkina Faso”, lyder det fra en kilde.

Politikommissær Abdounasir Awale og Lollesgaard var på besøg, da et køretøj i deres konvoj ramte en landmine mellem byerne Dire og Ber, bekræfter en anden Minusma-kilde i Timbuktu.
Kilden tilføjer, at det er “meget sandsynligt”, at minerne var blevet placeret, kort før konvojen ankom, med henblik på at ramme de to ledere. For få timer før var ruten blevet kontrolleret for vejsidebomber og andet.
En officiel udtalelse fra Minusma siger, at episoden fandt sted klokken 15 dansk tid.

Generalmajor Lollegaard, forlod posten som chef for Danske Division, da han i marts måned blev udpeget som styrkechef for FN’s fredsbevarende mission i Mali, (MINUSMA) hvor han har ansvaret for 8.700 FN-soldater fra 40 lande. Han er en af de højest placerede danskere i en militær stilling i FN nogensinde.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *