Danmark skal fjerne kemiske våben i Libyen

Arkiv foto. RECSYR. Foto: L(Phot) Alex Knott/MOD

Danmark bør deltage i international operation, der skal gøre Libyen fri for kemiske våben, mener regeringen.
Resterne af Libyens kemiske våbenlager skal tømmes, og det skal Danmark hjælpe med.

Det mener regeringen, som midt i august fremsætter et beslutningsforslag om dansk deltagelse i en international, maritim operation i det nordafrikanske land.

Det skriver Folketinget på sin hjemmeside.

Operationen går ud på at transportere kemiske våben væk fra Libyen. Beslutningen om en eventuel dansk deltagelse skal træffes hurtigt. Regeringens beslutningsforslag fremsættes 15. august. To dage senere – 17. august – vil forslaget blive førstebehandlet.

Anden og sidste behandling finder sted i folketingssalen 19. august.

Møderne i Folketinget om den internationale operation er planlagt på baggrund af et brev sendt fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) 22. juli 2016.

Netop 22. juli vedtog FN’s Sikkerhedsråd en resolution, der bakker op om, at resterne af Libyens kemiske våbenlager skal fjernes.

Resolutionen fra FN opfordrer det internationale samfund til at støtte en sådan operation.

Forud for FN-resolutionen havde styrelsesrådet i Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) besluttet at give støtte til Libyen, så landet kan slippe af med kemikalierne.

Denne beslutning var et svar på en anmodning fra Libyens samlingsregering. Her efterspurgte regeringen international hjælp til at bortskaffe resterne af Libyens kemiske våbenarsenal.

14 kommentarer

Skriv et svar
  1. Det sku fornuftigt nok, få de våben fjernet nede fra den ustabile region, så det ikke ligger og flyder for diverse sataner at få fat i på sigt… Søens folk har vel heller ikke noget imod at tage fat, det er vel derfor de har det arbejd;-)

  2. Hvor ser de at pengene snart skal komme fra, de tager og tager, men giver kun en brøkdel tilbage. Få nu hævet det forsvarsbudget over de næste 10 år med 200 mia. kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *