5 dage i tørvejr

Fem dages tørvejr, sjovt at prøve – og helt klart noget, der gav plus på stemningsbarometret ugen igennem.
Efter lidt startvanskeligheder mandag morgen (hvor bliver busserne af, er de bestilt?) ramte vi Oksbøl i sikker stil omkring klokken 10. De pansrede mandsskabsvogne blev pakket, magasinerne ladt og sløringen fordelt i kreative mønstre udover de mange ansigter. Således stod delingen klokken 12 klar til befaling for delingens angreb på lund. Efter indøvelse kørte vi til angrebets afsidningsområde, hvorfra vi i formationen delingens lille T bevægede os frem gennem busk og krat mod angrebsmålet lund. Et styks blødt køretøj samt et par infanterister blev nedkæmpet, og området sikret, hvorefter vi med ro i sindet kunne gå i BSO og opbygge kampkraft til tirsdagens manøvre.

Tirsdag var endnu en dag i delingsramme, og atter med angreb på programmet. En mølle – eller rettere fjender omkring møllen – skulle overrumples og nedkæmpes. Delingen blev indviet i den snedige plan, listede frem, angreb møllen og fik nedkæmpet fjenderne. Fra klokken 15 og frem var terrænet reserveret til en kampvognseskadron og delingen havde således mulighed for at repetere emner som rensning af løbegange og bygninger samt førstehjælp. Tirsdag aften gav DF befaling for onsdagens KMP fremrykning Thundering horse, og således var ingen i delingen i tvivl om, hvordan onsdagens fjender – Oksby forces – skulle takles, da forsvarets udleverede soveposer samme aften blev pakket ud.

Onsdag morgen blev kompagniet samlet i samlingsområde Thor 1 og de sidste detaljer blev klargjort. KMP havde fået tilgang af to sanitetsgrupper, en kampvognseskadron, to UAS-teams (små fjernbetjente flyvere, der kan observere terrænet fra luften), en artilleri observatør samt en spejdersektion. Det var derfor et flot og en anelse overvældende skue, da hele molevitten klokken 12 var linet op i én lang kolonne, klar til fremrykning. KMP kørte fremrykning hele dagen, og blev undervejs angrebet af adskillige fjender, der dog alle i sidste ende måtte sande, at de havde mødt deres overmagt.

Klokken 5 torsdag morgen stod delingen klar til befaling for Operation Arizon. Stående styrke havde i nattens løb udbedret adskillige lækre kampstillinger og lå nu klar til at agere fjender til den bitre ende. Således drog KMP afsted – denne dag med artilleri observatør samt kampvognseskadron – og ankom uanfægtet til det skovstykke, der skulle renses. 1. og 3. deling placerede sig som befalet på hver sin side af en tværgående vej, og bevægede sig i delte spring ned gennem skovstykket. Hele manøvren blev støttet af en kampvogn, der kørte på den tværgående vej, på højde med delingerne. Undervejs ned gennem skovstykket blev delingerne ramt af sporadiske angreb – fire mand uden beskyttelsesudrustning styrtede hovedkulds rundt i skoven, og blev ”skudt” adskillige gange. I enden af skovstykket stødte vi på de mange forberedte kampstillinger, 2. deling blev trukket frem i stilling, og ved hjælp af svingdørsprincippet blev hullerne renset, og fjenderne nedkæmpet. Da delingerne havde fået reorganiseret og pustet ud, drog KMP torsdag aften afsted på videre fremrykning mod UGO (udgangsområde) Anne, hvorfra et angreb på Sælgager lade skulle foregå. 1. og 2. deling drog ud i mørket og fandt – efter lettere forvirring samt pejling efter nordstjernen – deres rette stillinger, hvorefter slaget var fri for 3. deling, til at angribe og rense Sælager lade. En spændende manøvre i mørket, der dog, jævnfør tilbagemeldingerne, blev udført ganske tilfredsstillende.

Da angrebet på Sælager lade var veloverstået, tilbagemeldingerne givet og delingen atter tilbage i BSO, stod den på optælning af alt materiel, hvorefter det blev pakket på lastbilen klar til at blive skudt til Holstebro fredag morgen – troede vi. Det viste sig dog, at det af uransagelige årsager var nødvendigt at tælle hele molevitten op igen fredag morgen i Oksbøl lejren og endnu engang ved ankomsten til Holstebro kaserne. Tillid er godt, kontrol er bedre, ransagning er bedst! Pyh.. Efter grundig vedligeholdelse samt tre ganges sikkerhed for, at intet materiel var bortkommet i ugens løb, var KMP klokken 15 fredag eftermiddag klar til weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *