120 mand fra Pentagon dedikeret til WikiLeaks

Det amerikanske forsvarsministerium – [[Pentagon]] – har samlet et hold på 120 mand, som skal imødegå en kommende lækage af 400.000 dokumenter om Irak-krigen fra whistleblowersiden WikiLeaks. Ifølge Pentagon kan dokumenterne blive lækket allerede i denne uge, mens andre kilder oplyser, at det først vil ske i slutningen af måneden.

Pentagon har forsøgt at få WikiLeaks til at levere dokumenterne tilbage, da de mener, at indholdet kan skabe store problemer, uagtet om WikiLeaks anonymiserer personnavne i dokumenterne eller ej.

Et hold på 120 mand er i øjeblikket ved at gennemse dokumenterne for skadelige oplysninger og forberede sig på de konsekvenser, den kommende kæmpelækage kan få. Dokumenterne om Irak-krigen omhandler efter sigende krigsaktiviteter, irakiske sikkerhedsstyrker og civile tab.

Det vakte stor opsigt, da WikiLeaks i juli måned offentliggjorde 75.000 dokumenter om krigen i Afghanistan. Her kom det blandt andet frem, at næsten 200 civile afghanere er blevet dræbt af koalitionsstyrkerne i Afghanistan, uden offentligheden var blevet informeret om det. Den kommende lækage af de 400.000 dokumenter fra Irak-krigen bliver omfangsmæssigt WikiLeaks’ hidtil største. WikiLeaks havde varslet 15.000 dokumenter mere om Afghanistan, men disse er stadig ikke blevet frigivet.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *