Fire firmaer er udvalgt til hærens kommende artillerisystem

Skydende M 109
Skydende M 109
Skydende M 109

I går offentliggjorde Forsvarets Materieltjeneste navnene på de fire firmaer, der skal give tilbud på, at levere hærens kommende artillerisystem, som skal afløse de gamle M109 haubitzere.

Forsvaret ønsker et selvkørende artillerisystem med en bemanding på maksimalt fem personer, og systemet skal også kunne transporteres af luft- og søvejen.
Derudover skal systemet have en skudafstand på minimum 40 km med en række udvalgte ammunitionstyper, samt bedst muligt opfylde en række andre sikkerheds- og operationelle krav.

SE OGSÅ : Video: Sådan ser et artilleri målområde ud helt tæt på

Det er forsvarets forventning, at disse krav opfyldes så økonomisk effektivt som muligt gennem hele systemets levetid. Med udvælgelsen af de fire leverandører, har forsvaret fravalgt fem andre ansøgere.

LÆS OGSÅ : Saab AB skal betale 187 millioner kroner til forsvaret efter nederlag i Højesteret

De fire leverandører, som er blevet udvalgt til at gå videre i processen, er følgende

BAE Systems Land & Armaments, USA (Ude af konkurrencen – LÆS HER HVORFOR)
– Elbit Systems, Israel
– Nexter Systems, Frankrig
– Samsung Techwin, Sydkorea

Grafik: FMT
Grafik: FMT
[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Egentlig burde man klappe i sine små hænder over at vi i det hele taget får lov til at købe nye haubitsere, ….mange i forsvaret havde nok istedet regnet med at artilleriet ville blive helt nedlagt .

    Men syntes sgu at det er sørgeligt, at vi som et andet u-land, handler artillerisystemer i den absolutte discountklasse og alligevel kun har “råd” til at købe en håndfuld af dem.

  2. Re Hr. Brinks kommentar her ovenover :

    Hvorfor skal forsvaret altid retfærdigøre og forsvare hver evig eneste lille materielanskaffelse, mens alle de andre ministerier kan (mis) administrere deres budgetter uden spørgsmål og kritik fra offentligheden ?

    Det ville klæde medierne hvis man engang imellem ville grave lidt i hvordan f.eks ulandsbistanden eller kulturbudgettet bliver forvaltet. Hvornår har man set en forarget overskift omhandlende fejlinvesteringer/ anskaffelser til sygehusvæsnet ? det er man tilsyneladende ligeglad med , men forsvaret ?…de skal ha på puklen uanset om det er fortjent eller ej og er efterhånden forvandlet til offentligheden/ mediernes nyttige prügelknabe.

    Lidt objektivitet og retfærdighed savnes!!!!