Alle danske Caesar artillerisystemer sendes til Ukraine

Danmarks nye artillerisystem CAESAR 8x8 Tatra fra Nexter Systems (Frankrig)

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen annoncerede for nylig på et pressemøde, at Danmark vil donere Caesar artillerisystemet til Ukraine.

I henhold til planen vil Danmark modtage 19 artillerisystemer fra den franske producent Nexter, inden for det næste halve år.

Alle vil blive doneret til Ukraine.

”Det her er en meget stor og betydningsfuld donation. Vi har løbende været i kontakt med ukrainerne om netop Caesar-artilleri og jeg er glad for, at vi nu har fået bred opbakning fra Folketinget til at donere det til Ukraines frihedskamp. Der er ingen tvivl om, at der er brug for det, selvom der fortsat er tekniske udeståender med systemet,” siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.

LÆS OGSÅ :  Forsinket og fordyret: Nye udfordringer for danske ildstøttesystemer

LÆS OGSÅ : Forsinkelse i leveringen af artillerisystemer… igen

Donationen vil medføre en forsinkelse i opbygningen af Danmarks 1. brigade. Derfor ser regeringen nu på mulighederne for at iværksætte en hurtig anskaffelse af nye kapaciteter parallelt med donationen.

LÆS OGSÅ :  Forsinket og fordyret: Nye udfordringer for danske ildstøttesystemer

Der er tale om artillerisystemet, der fortsat er under implementering i Hæren. Der er fortsat en række tekniske udfordringer med systemet, som vil skulle håndteres i samarbejde med producenten, Nexter,  og Ukraine.
Ukraine har anmodet om artilleriet trods disse udfordringer.

Donationen vil blive ledsaget af en trænings- og uddannelsespakke til ukrainerne.

LÆS OGSÅ : VALGET ER NU TRUFFET – HER ER DANMARKS NYE ARTILLERISYSTEM

 

Kilde: FMN

 

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Detta var intressant. Frågan jag ställer mig, kommer
    man ersätta Ceasar Systemet med en ny beställning av Ceasar eller är det andra system som är potentiala kandidater för ett nytt system..

  2. Frygteligt. Ikke at ukrainerne får nogle flere artillerisystemer. De har tydeligvis brug for dem. Men det har vi også. Og vi har også en ret til at råde over artilleri.

    Kan franske Nexter producerer 19 pjecer til, lyn-Børge? Næppe. Så hvor vil SVM regeringen så købe nye pjecer fra. Skal vi til Sverige of købe Archer? De er dyrere og jeg er ikke sikker på at svenskerne har produktionsskaleringen klar?