3 danske og 7 udenlandske krigsfilm der kommer i 2015

Under Sandet – Land of Mine (Dansk film)

Filmen får premiere i 2015
Det er historien om nogle unge tyske drenge, som ofres i de “voksnes” beskidte krigsspil. Om hvordan de bliver gjort til skurke i en hel nations øjne og må bøde for alle krigens ugerninger, trods det at de blot var børn og teenagere, da krigen brød ud.
Filmen foregår i dagene efter 2. Verdenskrigs afslutning. Tyskland har kapituleret, fem års tysk besættelse er ovre og regnskabets time er netop indledt. En engelsk konvoj bevæger sig over den dansk-tyske grænse og ombord på flere af køretøjerne sidder unge tyske krigsfanger. De skal udleveres til de danske myndigheder i Sønderjylland. De har nu tre dage til at lære at desarmere landminer, inden de bliver sendt ud til Vestkysten, hvor de med deres bare næver skal fjerne to millioner tyske miner under ledelse af den danske sergent Carl Leopold Rasmussen.

Hadet til tyskerne og minderne om krigen sidder dybt i den danske befolkning såvel som i Carl, der lader al sin vrede regne ned over de tyske krigsfanger, indtil en tragisk hændelse får ham til at ændre sit syn på fjenden; på det tidspunkt har mange dog allerede mistet livet til minerne

Læs meget mere om filmen her

Roland Møller Under Sandet
Screenshot fra filmen.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *