Veteraner hædret på UN Peacekeepers Day

Foto: Hanna Munkebo

Tildelingen af The Board of the Nordic Blue Berets Medal of Honour i sølv og bronze, foregik i Kastellet, København den 29. maj 2013 – ved en parade ved Monumentet for Danmarks Internationale Indsats siden 1948.
Forsvarsminister Nick Hækkerup var honnørmodtager og talte til paraden samt de mange fremmødte.

The Nordic Blue Berets Medal of Honour i Sølv blev tildelt:
Oberst Kurt Mosgaard
Anker Sewohl
Ib ”Myren” Jensen

The Nordic Blue Berets medal of Honour i Bronze blev tildelt:
Knud Skafte
Oberstløjtnant Carsten Cederbye
Lars Boe Nilesen
Benjamin Olsen Yeh
Christian Ring

To sidstnævnte fik medaljen for deres indsats og arbejde for, at få fjernet seks-måneders reglen.

The Nordic Blue Berets Medal of HonourInfo om medaljen “The Nordic Blue Berets Medal of Honour”
Medaljen der uddeles i følgende grader; Bronze, Sølv og Guld, fik stående bæringstilladelse den 7. juli 2008 af Dronning Margrethe 2. Den kan dermed bæres i lighed med andre officielle medaljer på dansk militæruniform.

Tildelingskriterier
Bronze
Medaljen i bronze kan tildeles for følgende:
En meget god indsats i fredsbevarende missioner, og/eller internationalt fredsarbejde.
En meget god og langvarig indsats i nationalt, nordisk eller internationalt veteranarbejde.
Sølv
Medaljen i sølv kan tildeles for:
En enestående indsats i fredsbevarende missioner, og/eller internationalt fredsarbejde.
En enestående indsats i nationalt, nordisk eller internationalt veteranarbejde.
Guld
Medaljen i guld kan tildeles for:
En exceptionelt enestående indsats i fredsbevarende missioner, og/eller internationalt fredsarbejde.
En exceptionelt enestående indsats i nationalt, nordisk eller internationalt veteranarbejde.

LÆS OGSÅ :  Få opkald til Veterancenteret trods udvikling i Afghanistan

 

[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Man må da håbe, at
  Benjamin Olsen Yeh og Christian Ring, som fik tildelt The Nordic Blue Berets medal of Honour i Bronze fik dem for mere end deres “indsats” for at kæmpe for at fjerne 6 mdr. reglen. For ISÆR de to personer valgte jo bla. før veteran demonstrationen at “STIKKE” og pisse samtlige personer som var med til at planlægge og koordinere veteran demonstrationen godt og grundigt op og ned af rykken.

  Årsagen er, at samtlige som deltog i planlægningen af veteran demonstrationen osv. var delt ind i forskellige gruppe som havde forskelligt ansvar vedr. planlægning. Desværre valgte Benjamin Olsen Yeh og
  Christian Ring, at agere på egen hånd bag om rykken på dem de skulle arbejde sammen med, og dette resulterede i at ødelægge samarbejdet da de efterlod sig et regulært uoverskueligt kaos. Men det værste var desværre, at det simpelthen var umuligt at samarbejde med de to omtalte personer da de IKKE VILLE samarbejde, men derimod selv havde en agenda om at køre showet. Jeg valgte i en lukket gruppe, at prøve at tale de to personer til fornuft men de opførte sig som ustyrlige møg unger, som nærmeste sad og grinede ad deres handlinger og bla. skrev “Citat” “løbet er kørt” “citat slut” ( der er ca. 10 vidner ). Efterfølgende valgte flere gode kræfter at melde sig ud af planlægningen holdet fordi det simpelthen var umuligt at arbejde sammen med pga. deres egoer, hvorefter at disse personer blev udsat for grov CENSUR og gentagende blokeringer på facebook af Administratorerne af gruppen som bla. var Benjamin Olsen Yeh og Christian Ring.

  Med andre ord havde de ageret ekstremt illoyalt og ført alle dem som de skulle samarbejde med bag lyset. Der var ud over de omtalte også en Veteran som bor på Ærø som allerede før det hele gik i gang forsøgte at sabotere tingene. Dette er komplet vandvittigt.!!
  Hvorfor de valgte at agere som de gjorde er uvist, men jeg er overbevist om, at den indre drøm om eksponering og høst af hæder havde fordærvet deres sjæl. Og da man så sit snit til det så gik man amok efter princippet først til mølle, for at sikre sig selv eksponering. Som sagt valgte man at træde uden for den gruppe som især Christian Ring selv var en del af og som han selv stemte for at oprette.!! Hvordan man mindre end 5 timer efter et møde kan have glemt hvad der blev besluttet og agere på egen hånd bag om sine kammerater, er mig komplet uforståeligt, da der jo endda var et referat fra mødet man kunne læse en gang til. !!

  Ærligt talt burde Benjamin Olsen Yeh og Christian Ring returnere deres medaljer da de har røvrendt en masse gode mennesker for at komme først til mølle og blive eksponeret i medierne.. I øvrigt var Benjamin Olsen Yeh slet ikke en del af de personer som var blevet valgt til at tale med medierne. ( I starten ) Og under ingen omstændigheder var der under første planlægnings møde truffet nogen aftaler om at der skulle sættes noget i værk, men derimod at gruppen som havde med medierne at gøre derimod skulle folk mødes igen i nærmeste fremtid og holde et møde og få styr på en slagplan… Med andre ord nåde vi ikke engang til dette møde pga. Benjamin Olsen Yeh og Christian Ring, da jeg og andre ca. 4 dage efter måtte erkende, at det var decideret umuligt at arbejde sammen med nogen som ikke vil samarbejde men derimod køre deres eget show !
  De to herre har ageret illoyalt over for andre veteraner og gruppe!!!
  At være illoyal og ikke være i stand til at forstå ordet samarbejde, er meget fjernt fra hvad hvad man normalt forbinder med den ærefulde titlen som veteran, da det er det første man lære som soldat og burde ligge på rygraden.

  Hvorfor vælger jeg at skrive ovenstående.. Tjo jeg vil have min hævn for at blive røvrendt af de to illoyale herre, og den nemmeste måde er simpelthen bare at fortælle sandheden så deres handlinger ikke bliver glemt, men derimod kendt offentligt. Jeg vil dog gerne give dem et skulderklap til sidst og sige de har presset på så politikerne ikke bare har kunnet sylte sagen, men det opvejer desværre ikke deres tidligere handlinger. !

  Derfor opfordre jeg herved

  Benjamin Olsen Yeh
  Og
  Christian Ring

  Til at returnere deres medaljer, da de har handlet “uhæderligt” og illoyalt som Veteraner.

  • Kære Peder, lad nu være med at gøre dig selv fuldstændig til grin. Sagen er jo den, at du så gerne ville i medierne. Det kom du ikke, og så blev du fornærmet og trak dig. Måske skulle jeg tilføje, at på det tidspunkt var Benjamin Yeh slet ikke medlem af arbejdsgruppen. Han kom først til lidt senere.
   Helt nøgternt kan vi sige, at demonstrationen blev stablet på benene, vi fik politikerne i tale, og vi fik lagt den fordømte regel i graven. Helt uden dit intellektuelle input.

 2. Peter..
  Uanset om du (og andre) føler sig stødt på manchetterne, kan du ikke være blind for, at Christian og Benjamin har gjort et kæmpe stort stykke arbejde. Det her er jo mere end demoen foran Christiansborg – det er utallige møder med forskellige politikkere, mails frem og tilbage, flere møder og slutteligt at den forbandede 6 mdr. regel er blevet fjernet.

  Hvis vi absolut skal tale og hvad loyalitet er og hvordan den kommer til udtryk i mellem veteraner og veteranpolitik.. så har det vist sig, at der er ligeså mange meninger som der er mennesker i det her land. Desværre har danske veteraner ikke formået at kunne samle sig i én organisation, desværre er der råddenskab i de organisationer som burde ville os det bedste. DBB/KSO har eksempelvis været ved at blive revet midtover på den konto.. det her handler om følelser, hvilket gør det til et minefelt at navigere rundt i.

  Så vær glad for at reglen er væk, samt at nogle at vores veteraner er blevet hædret for det.

 3. Peter.
  Det var dog en usmagelig kommentar, utaknemlig bemærkning, ja det var de pæne ord jeg kunne sige om det.
  Jeg har selv været med fra start til nu, og ja der har ikke været enighed og følelserne har været uden på tøjet.
  Men klantre Benjamin og Christian for deres kæmpe stykke arbejde, som med deres PTSD har kæmpet hver dag i 8 mdr for alle andre end dem selv.
  Peter du skulle skamme dig.
  Benjamin og Christian, i har fortjent det, tillykke herfra.

  Mvh Jan Petersen

 4. Jeg genkender heller ikke den forløbs beskrivelse, og jeg var endda med fra det første møde hos Chr. Ring og har været i arbejdes gruppen i hele forløbet.

  Som Jesper skriver : “det her handler om følelser, hvilket gør det til et minefelt at navigere rundt i”

  Dette er jeg enig i, alle var hårdt presset, ingen var uddannet eller erfarne i at navigere i sådan en proces som det første møde hos Chr Ring startede op. Ingen drømte om at det blev så stort og der kom så mange mennesker ind over.

  Det var en hektisk periode og følelserne kom i kog i takt med stress on og off, men processen var sg uden lige et kæmpe bevis for at man kan løfte i flok og danske veteraner kan være stolte af, at have været med til at skrive historie.

  Ud af små 700 medlemmer i en intern Facebook “ASK” gruppen, så er det meget få der er faldet fra undervejs og langt de fleste er kommet ind i gruppen igen efterfølgende.

  Jeg synes det er uværdigt at lægge gruppen og alle de veteraner som aktivt støttede og fulgte processen under for en personlig beklagelse.
  Det var en fantastisk flot proces, periode og det har kostet personlige ressourcer for mange.

  Benjamin og Christian modtog en medalje som et udtryk for deres aktive indsats i forløbet – og de blev overrakt ved en flot begivenhed som i min optik tjener som et bevis for os alle, at man kan løfte i flok og på trods af fælles holdninger og arbejdes metoder, så nåede vi det ønskede resultat.

  Læringen er , at når først at en proces starter op , så er det ikke en god ide at sætte sig hen i et hjørne og være sur over at det ikke bliver som man forventer eller ønsker.
  Den største indflydelse opnår man ved at blive i arbejdet , selvom det ikke går lige som man ønsker eller forventer.

 5. Jeg er såmænd ikke sur og satte mig såmænd ikke hen i et hjørne og surmulede, jeg føler mig bare svigtet og forrådt af især 2 herre.. Det var desværre komplet umuligt at samarbejde med de to omtalte herre og tingene forholder sig 100% som de står beskrevet. Tingene tegnede rigtigt lovende efter første møde, men der gik jo kun få timer før folk kørte deres eget show bag om rykken på dem de skulle arbejde sammen med.! Som der står skrevet prøvede jeg flere gange efter første møde ( fra dag 1-4) at bede folk om at arbejde sammen, men to af personene teede sig jo som i en børnehave totalt uden for pædagogisk rækkevide.

  Hvis man er i tvivl om tingene kan man sikkert finde “referat” af mødet og læse det et par gange, så burde al tvivl være væk omkring selve orginasationen og hvad der blev besluttet på planlængings mødet. Christian stod enda SELV og skrev på den store tavle og var selv VIDNE til hvordan grupperne blev indrettet og hvad formålet var ved gruppe arbejde osv osv osv… Så det er meget underligt men beklageligt hvis folk ikke helt kan huske hvad der blev besluttet og sat igang på mødet.! Og ønsker man yderligere dokumentation så kan i jo prøve at skrive til facebook og få dem til, at sende en udskift af den “hemmelige” facebook planlængings gruppe vedr. demonstrationen som iøvrigt kun de udvalgte folk i gruppern havde adgang til. Her kan man sjovt nok dokumentere hvert et ord som står skrevet. Yderligere kan man jo spørge samtlige af de folk som var til stede om hvordan tingene virkeligt hænger sammen. Der burde være nogen som har rygrad og en mindre plettet hukommelse som kan bekræfte ovenstående. Eller også skyldes den hullede hukommelse kammerateri. ;-)

  • Kære Peder, som du selv skriver, var du med i arbejdsgruppen i fire dage. Du brugte en masse energi (ligesom nu) på at fortælle os alt det, vi gjorde forkert – set med dine øjne. Du blev sur over, at DR ikke ville have dig med i et program, og du blev sur over, at vi ikke kunne diktere DR. For en ordens skyld vedlægger jeg her referatet fra mødet. Husk lige, at beslutninger taget efter din korte visit i arbejdsgruppen, kender du af gode grunde intet til. Så dem kan du ikke udtale dig om:
   Planlægningsmøde den 15. september 2012 – hos Christian Ring, Kalundborg

   15 deltagere.
   Ordstyrer: Thomas Frederiksen
   Referent: Hanna Munkebo

   Dagsorden:
   1. Mål
   2. Presse
   3. Dato for demonstration
   4. Struktur
   5. Facebook
   6. Transport
   7. Politi og Københavns Kommune
   8. Veteranhjem København

   Mødet blev indledt med en kort præsentation af deltagerne.

   ad 1. Målet er at sætte fokus på Arbejdsskadestyrelsens håndtering af seks-måneders reglen samt et krav om, at reglen skrottes. Alternativt, at Arbejdsskadestyrelsen forholder sig reelt til lovens paragraf 4, der fastslår, at seks-måneders reglen gælder ENTEN fra hjemsendelse ELLER fra symptomdebut. Flere undersøgelser påviser, at denne debut kan ske flere år efter hændelserne eller belastningen, der har forårsaget ptsd. Der er planer om at forsøge en dialog med ministeren, og der er planer om at begynde en debat på flere platforme, så kendskabet til reglen og ptsd udbredes. Vi vil forsøge for eksempel at få en psykiater til at udtale sig om ptsd og det groteske i seks-måneders reglen.

   ad 2. På mødet blev der etableret en pressegruppe, som består af Christian Ring, Birgitte Møller Hansen, Jan Søderholm, Jan Petersen, Peder Simonsen og Hanna Munkebo. Det er denne gruppe, der udtaler sig til pressen. Det er også denne gruppe, der skaffer pressedækning undervejs.

   ad 3. Demonstrationen er planlagt til at finde sted den 23. oktober klokken 12 til 20. En gruppe til at tage sig af alt det praktiske i den anledning er nedsat: Niels Torp, Per Neis, Tonny Rasmussen, Benjamin O. Yeh og Per Jensen. De vil være de ansvarlige for at få søgt om diverse tilladelser, de vil også være dem, der sørger for den rette disciplin under demonstrationen. Gruppen arbejder desuden på at finde egnede talere til demonstrationen. Tillige vil gruppen lave passende bannere m.m. I sagens natur vil denne gruppe også planlægge ruten for demonstrationen.

   ad 4. Strukturen fremgår af de øvrige punkter.

   ad 5. Til vores Facebook-gruppe er foruden Christian Ring nu også Benjamin O. Yeh, Thomas Frederiksen og Hanna Munkebo administratorer. Der vil blive arbejdet på, at gruppen holder fokus på emnet (seks-måneders reglen). Et vist mål af “øf” tolereres, men “svinere” vil fremover blive slettet.

   ad. 6 Når det hele ligger i lidt mere faste rammer, vil der blive arbejdet på muligheder for fælles transport m.m.

   ad 7. Se punkt 3.

   ad 8. Der foreligger et tilbud fra Veteranhjem København om, at huset kan bruges som base under demonstrationen. Vi understreger, at vi ikke samarbejder med nogen organisationer, men vi tager gerne imod støtte.