Kampfly typevalg udskydes til foråret 2016

Regeringen har behov for yderligere tid til at konsolidere beslutningsgrundlaget for valg af kampfly type, derfor er man nødt til at udskyde typevalget, lyder det fra forsvarsminister Peter Christensen i et brev til forsvarsudvalget.

I brevet står der:
Som jeg tilkendegav i min besvarelse den 19. november 2015 af samrådsspørgsmål D vil jeg – når regeringen har truffet beslutning om, hvilket fly regeringen vil indstille til forsvarsforligskredsen, der skal erstatte de nuværende F16 kampfly – offentliggøre beslutningsgrundlaget. Dette for at sikre, at anskaffelsen af nye kampfly og det grundlag, der er for beslutningen, gøres til genstand for en grundig og offentlig debat. Det betyder også, at de oplysninger, som ikke kan offentliggøres pga. militær eller kommerciel fortrolighed, vil blive stillet til rådighed for forsvarsforligskredsen og Folketinget.

I forbindelse med min besvarelse af samrådsspørgsmål D oplyste jeg, at det var forventningen, at beslutningsgrundlaget for valg af nyt kampfly ville kunne offentliggøres i starten af det nye år. Jeg har efter samrådet kunnet konstatere, at der er behov for yderligere tid til at konsolidere beslutningsgrundlaget. Det er således nu forventningen, at beslutningsgrundlaget vil kunne offentliggøres i løbet af foråret 2016.

Altså kan man forvente minimum 4-6 måneder endnu, før et typevalg offentliggøres.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *