Rusland opruster massivt ved Arktis

Rusland vil oprette en ny strategisk kommando ved udgangen af 2014, for at beskytte sine interesser i arktis. Det fortæller en højtstående militær kilde til det statsejede russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

“Den nye kommando vil omfatte den nordlige flåde, “Arctic Warfare” brigader, luftvåben, luftforsvar samt yderligere administrative enheder,“ fortæller kilden.

LÆS OGSÅ :  Boganmeldelse: Vejen til ufrihed

I takt med at isen ved Arktis forsvinder, bliver de enorme energireserver mere tilgængelige. Energireserverne har i stigende grad været i centrum, for tvister mellem USA, Rusland, Canada, Norge og Danmark

Den nye militære struktur, døbt den “Northern Fleet-Unified Strategic Command”, vil have til opgave at beskytte Ruslands arktiske skibsfart og fiskeri, olie-og gasfelter i de arktiske områder, samt landets nationale grænser i nord, siger kilden.

LÆS OGSÅ :  Boganmeldelse: Vejen til ufrihed

I december beordrede den russiske præsident Vladimir Putin, militæret til at øge sin tilstedeværelse i Arktis og færdiggøre udviklingen af den militære infrastruktur i regionen i 2014.

Rusland har ligesom som bla. Canada, allerede gjort krav på flere arealer i de arktiske områder, og agter at forsvare disse over for FN.

Skrevet af KrigerenDK

7 kommentarer

Skriv et svar
  1. Efter det der greenpease lort kan jeg godt forstå at man vil sikre sine interesser. Men opruster Rusland det ved jeg så ikke.

  2. Ok gør russerne deres ting på deres side eller overskrider de noget? Ikke for at lyde eller være rød!!!!!!

  3. At opruste, har ikke noget at gøre at overskride noget. Der var en massiv oprustning fra begge sider under den Kolde Krig, men ingen grænser der blev overskredet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0