Hvordan klarer chefen for hæren de nye fysiske krav

Selvom man er chef og har store stjerne på skuldrene, så skal man stadigvæk kunne klare Forsvarets nye fysiske basiskrav. Internationale missioner har vist, at det ikke er nok at kunne løbe solen sort. De nye fysiske krav skal gælde hele året – ikke kun ved den årlige træningsprøve.

Som ansat i Forsvaret skal man løbende opretholde en god fysisk grundform. Det nye basiskrav med tilhørende test skal øge chancerne for at undgå skader, da man hele tiden er i en form, som gør, at man kan udføre sit arbejde. Det skal også give den ansatte i Forsvaret et grundlæggende fysisk niveau herhjemme i det daglige, som gør det nemmere at træne sig op til det niveau, man har brug for, hvis man skal i mission. Det nye basiskrav skaber sammenhæng mellem enhedernes operative opgaver og de deraf afledte funktionsbetingede arbejdskrav og de øvrige fysiske krav i Forsvaret.


LÆS OGSÅ : U.S Navy SEAL David Goggins løb 241 km i træk

Se hvordan generalmajor og for chef Hæren, Hans-Christian Mathiesen klarer de nye basiskrav.

Basiskravet der trådte i kraft den 1. januar 2015, skal til enhver tid kunne honoreres. Enhedschefen har ansvaret for at sikre, at alt militært personel og særligt udpeget civilt personel aflægger de test, der hø-
rer til basiskravet minimum én gang om året. Enhedschefen kan til enhver tid befale sin enhed til at aflægge basiskravet for at få en status på enhedens og/eller den enkelte medarbejders fysiske kapacitet. Personel af reserven skal ikke testes årligt som det øvrige personel, men alene efter myndighedschefens nærmere bestemmelse, eventuelt i forbindelse med anden planlagt indkommandering.

Forsvarets nye fysiske basiskrav
Forsvarets nye fysiske basiskrav. Grafik: Forsvaret

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *