Power Pot V

Selvom jeg elsker at være på tur, fri for hverdagens stress og uden mulighed for at omverdenen kan nå mig, så elsker jeg også mit elektronik. Jeg har gerne en GPS og med iPhone 5 med på tur, ligesom jeg de sidste par år er begyndt at medbringe genopladelige batterier og oplader.

PowerPot V er en innovativ løsning, der gør det muligt for mig, at lade batterier, GPS og iPhone uden brug af solceller eller power banks (stor batteripakke), men kun via energien fra ild.

Hvad er PowerPot V?

PowerPot V er en lille gryde fremstillet i anodiseret aluminium med en volumen på 1,4 liter og en vægt på 343 gram. Hjertet i PowerPot V findes i grydens bund, hvor en termoelektrisk generator (jo jo teknisk skal det være…) omdanner varmen fra grydens bund til energi, der via et flammehæmmende kable kan generere op til 1A/5V/5W output.

En tom iPhone 5 lades sådan på 1-2 timer alt efter, hvor meget energi din varmekilde afgiver. Det bedste resultat har jeg fået ved at bruge koldt vand eller sne og en ”langsom” varmekilde såsom bål eller eks. en MSR Whisperlite. Effekten er nemlig størst, jo større forskellen er mellem varme og kulde er. Gasbrænderen kan godt bruges, men bliver hurtigt varme og koger vandet, så ladetiden er ikke så lang.

Det kan naturligvis lyde som spild af tid og energi (gas, brændstof osv.) at koge vand i 2 timer bare for at fylde en telefon, men ifølge producenten, så giver 10 min. koge tid ca. 60 min. taletid.

Jeg har gjort det, at jeg har sat en power bank til gryden, mens jeg har lavet mad. Den bruger jeg til at ”samle” frisk strøm, jeg så i løbet af natten lader mine dimser med.

En af de store fordele ved PowerPot V er, som jeg ser det, at du ikke har behov andet en ild for at lave energi. Solceller er de seneste par år blevet bedre og bedre, men problemet er, at cellerne kun virker, når solen er fremme, hvilket kan give et meget svingende output.

PowerPot V virker både i sol, regn, sne og kulde – simplet! Sæt gryden over varmekilden og straks vil du se et output.

Hvad får du for pengene?

PowerPot V kommer som nævnt i en 1,4 liters gryde med låg fremstillet i anodiseret aluminium. Gryden har flammehæmmende ladekable og silicone håndtag. Der følger 5 forskellige stikadaptere med, så alle former for USB stik kan lades. Sættet indeholder endvidere en lille USB lampe på 25 lumens, så du kan få lys til madlavningen. Hele sættet vejer 561 gram.

Der er ikke tale om et super letsvægtsgryde sæt til krigeren, der tæller gram i sin oppakning, men derimod et grydesæt til outdoor mennesket, der sætter pris på en lille smule luksus i vildmarken i form af en opladt GPS eller telefon.

Virker det?

Jeg synes PowerPot V virker overraskende godt. Det er fedt og sidde en vinteraften i en svensk skov og koge vand over bål, alt imens du kan se den lille grønne pære på generatoren lyse og høre et lille ”bip” fra din iPhone, der indikerer, at telefonen lader. PowerPot V gør det solceller ikke gør, lader dine batterier under alle forhold, bare du har ild!.

Jeg kan se vægten som et lille minus. Der er som nævnt ikke tale om et letvægtssæt og folk med fokus på vægt vil hurtigt vælge PowerPot V fra. Ser du derimod på effektiviteten, så ”spare” du at medbringe solceller, ekstra batterier osv. og derved også vægt.
Et andet minus kan være, hvorvidt kablet vil holde i længden. Åben ild og plast har aldrig været en god kombination, og jeg kan godt se det senarie, hvor en makker puster til ilden uden at se, hvor kablestikket er… men det må vise sig på den lange bane.

Afsluttende tanker…

PowerPot V vil for nogen synes som en tung og overflødig gryde med stik og kabler, der sikkert vil gå i stykker. Jeg synes derimod, at PowerPot V ved udnyttelsen af termoelektrisk teknologi kombinerer bekvemmelighed, madlavning og luksus på en innovativ måde.
Jeg vil klart anbefale PowerPot V til vandre/outdoor brug. Du har altid mulighed for at oplade telefon, så den er klar eks. til et nødopkald! PowerPot V er på ingen måde et ultra let grydesæt, men et godt valg for dem, der er ivrige efter at holde deres elektriske dimser kører under hele turen.


Pakken indeholder
:
Power Pot gryde (339 g.) med termoelektrisk generator (66 g.)
Grydelåg (107 g.)
5 forskellige USB adapterstik (25 g.)
LED læselampe (25 Lumens og 27 g.)

Specifikationer

Generatoreffekt: 5 Watt
Strømstyrke: 1 Ampere
Spænding: 5 Volt (DC)
Materiale: Anodiseret aluminium
Volumen: 1,4 liter
Vægt: Låg 107 gram – gryde 339 gram – total med kabler osv.: 561 gram
Mål: 11,5 x 14 cm (H x D), med låg: 16,5 x 14 cm, (H x D)
Designet og fremstillet i USA

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *