Den norske hær opgraderer deres CV9030 vognpark for 5,3 mia.

Det første køretøj (pre-udgave) i en større opgradering af Norges CV9030 vognpark, blev i foregårs overdraget til nordmændende.

Kontrakten der lyder på 5,3 mia., vil give nordmændende et de mest avancerede kampkøretøjs-systemer som bliver fremstillet af BAE Systems Hagglunds, Sverige.

LÆS OGSÅ : Ny PMV : Hjul vs. bælter…. eller begge dele?

“- Det er den norske hærs største investering. Denne kapacitet og det momentum, som vi nu har, det har vi ikke haft før. Vi havde andre muligheder, men vi ønskede det bedste af det bedste“ lyder det fra Statssekretær i Forsvarsdepartementet Øystein Bø.

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Nordic Response 2024

Norges køretøjer vil blive de hidtil mest avancerede CV90’ere – og drage fordel af mere end fire millioner engineering timer.

LÆS OGSÅ: Norge bryder samarbejdet med Sverige omkring våbenkøb

LÆS OGSÅ :  Fotoserie: Nordic Response 2024
Kongsberg's nye Remote Weapon Station. Et yderst avanceret våben system der med sensors, optik, kamera og laser kan betjenes inde fra mandskabs rummet, af kommandøren eller gunneren.
Kongsberg’s nye Remote Weapon Station. Et yderst avanceret våben system der med sensors, optik, kamera og laser kan betjenes inde fra mandskabs rummet, af kommandøren eller gunneren.

Norge har købt fem typer CV90:

  • 2 kørekursus køretøjer
  • 74 infanteri kampkøretøjer
  • 16 multi-køretøjer uden tårn
  • 16 ingeniør køretøjer, type : minerydning
  • 15 bekæmpe kommando køretøj
  • 21 opklarings køretøjer

 

BAE Systems Hagglunds i Sverige leverer de første køretøjer i januar 2015 – og det sidste køretøj vil blive fragtet til Norge i marts 2017.

Video fra hand-over seancen

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. ja så halter dk efter IGEN!! typisk dk ….spare på forsvaret …bygge op bygge op bygge op-….spare spare spare nedlægge nedlægge….bygge op bygge op bygge op ….nedlægge nedlægge nedlægge ….spare spare spare….bygge op bygge op …osv osv sådan har det ALTID været i dk og det bliver aldrig lavet om