Video: Sådan ser den moderne og digitaliserede PMV ud

BAE SYSTEMS CV90

BAE Systems fremviste på dette års Eurosatory i Paris, deres Armadillo CV90 – spækket med ny teknologi.

En pilothjelm og små kamera hele vejen rundt om køretøjet, løfter situation awareness for personel inde i køretøjet op på et niveau, der ikke tidligere har været muligt. Man kan sidde inde i det pansrede køretøj og se hvad der sker 360 grader rundt om det. Som hvis du kunne se igennem panseret.

Har kommandøren sin “pilothjelm” på, og lugen er lukket – er det bare at dreje sit hovedet i den retning man ønsker at se/ observere. Desuden kan det nye system også styre tårngeværet, på samme måde som man feks. gør i en Apache helikopter. Der hvor du kigger, peger dit våben.

Ved hjælp af 3D kortdata, kan systemet beregne hvordan du kommer fra punkt A til punkt B, unden at blive set fra punkt C. Systemet fortæller altså hvordan du kommer uset frem, ved at udnytte terrænet. Lavninger, træer levende hegn… osv.

Armadillo CV90 er en af de i alt fem kandidater, i konkurrencen om at blive danmarks nye PMV.

Se også vores klip om fremtidens infanterist

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Det ser ud til at virke, god plads, rimelig komfort og ikke mindst den store fordel ved at dele så meget logistik med vores IKK… Så den vælger Forsvarets indkøbere garanteret ikke… De har simpelthen noget nær verdens rekord i ugennemtænkte beslutninger. Der burde være et krav om at brugerne inddrages ved ethvert indkøb!!!