Video: Sådan ser den moderne og digitaliserede PMV ud

BAE SYSTEMS CV90

BAE Systems fremviste på dette års Eurosatory i Paris, deres Armadillo CV90 – spækket med ny teknologi.

En pilothjelm og små kamera hele vejen rundt om køretøjet, løfter situation awareness for personel inde i køretøjet op på et niveau, der ikke tidligere har været muligt. Man kan sidde inde i det pansrede køretøj og se hvad der sker 360 grader rundt om det. Som hvis du kunne se igennem panseret.

Har kommandøren sin “pilothjelm” på, og lugen er lukket – er det bare at dreje sit hovedet i den retning man ønsker at se/ observere. Desuden kan det nye system også styre tårngeværet, på samme måde som man feks. gør i en Apache helikopter. Der hvor du kigger, peger dit våben.

Ved hjælp af 3D kortdata, kan systemet beregne hvordan du kommer fra punkt A til punkt B, unden at blive set fra punkt C. Systemet fortæller altså hvordan du kommer uset frem, ved at udnytte terrænet. Lavninger, træer levende hegn… osv.

Armadillo CV90 er en af de i alt fem kandidater, i konkurrencen om at blive danmarks nye PMV.

Se også vores klip om fremtidens infanterist

Skrevet af KrigerenDK

10 kommentarer

Skriv et svar
  1. Det varer vel ikke længe inden at krigsførelse kan foretages af små drenge på 13 år og udstyret med en Xbox controller

  2. Tænkte på om den ikke kunne være fjernstyret ?
    Når der nu alligevel er alt det udstyr i

  3. Avancerede våbensystemer, kræver langvarig uddannelse, og godt sammentømrede grupper, som er og bliver en sjældenhed i den “nye” danske hær!

  4. Det ser ud til at virke, god plads, rimelig komfort og ikke mindst den store fordel ved at dele så meget logistik med vores IKK… Så den vælger Forsvarets indkøbere garanteret ikke… De har simpelthen noget nær verdens rekord i ugennemtænkte beslutninger. Der burde være et krav om at brugerne inddrages ved ethvert indkøb!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0