Kasernelukninger : “Forsvaret bør lukke 18 af 22 anlæg”

kasernelukninger2013Der er ikke lang tid til at forsvarschef Peter Bartram skal fremlægge en plan for hvilke kaserner han vil anbefale politikerne at lukke.

Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet har i dag været fremme i medierne, og han mener at man bør reducere Forsvarets 22 anlæg til kun fire, således at Danmarks nuværende 17 kaserner, tre militære flyvestationer og to flådestationer skal skæres ned til fire anlæg: To kaserner, en flyvestation og en flådestation.

»Forsvaret står over for at skulle spare rigtig mange penge. Og ved at gøre det i små bidder bliver det meget dyrere for Forsvaret, hvis man skal lukke en kaserne ad gangen ved hvert forlig.

– Fordi vi kun lukker en kaserne ad gangen, er det en proces, der kører kontinuerligt. Det slider på personalet, når de hvert femte år risikerer, at deres arbejdsplads bliver lukket. Derfor ville det være bedre set ud fra de ansattes synspunkt at lukke en hel del på én gang, så man kan få ro,«
siger Peter Viggo Jakobsen til P4 Nordjylland.

 

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Hvad er det lige der sker!!,har de slet ingen form for realitetssans?,jeg bryder mig bestemt ikke om det der sker for tiden og NEJ politikere ved ikke noget om hvad der rører sig ude i den virklige verden og det er det klameste ved det hele,rygklappere hele banden!

 2. Enig, tror dog ikke det hjælper på spare iveren. Det var vist alle bort set fra enhedslisten der vedtog forliget. Det gavner ikke at regeringen øger ulandsbistanden med 370 millioner til 16 mia. når resten af de statslige bugetter skal spare. Et flot signal at sende til den Danske befolkning.

 3. Jeg ved udemærket at han ikke er politiker, disse besparelser er skabt ved politisk grundlag, derfor kommer der vilde forslag til de vilde besparelser.

  Den forrige regering er med i det nuværende forlig for ikke at lade den nuværende køre det af sporet.

  Tag f.eks. Værnepligten den var DF med til at sikre. Dermed er der intet galt i vores kritik. For vi har nemlig styr på fakta.

 4. Vil lige påpege at Peter Viggo ikke er politiker, men arbejder på Forsvarsakademiet og at den forrige “forsvarsvenlige” regering også er med i nuværende forsvarsforlig. Ikke at jeg er uenig med jer, kritik lyder bare bedre når der er styr på fakta.

 5. Forsvaret generer underskud, der skal spares!

  Hvornår har forsvaret nogensinde givet overskud?

  Måske vi skulle indføre plyndringstogter eller lignende for at generere et lille overskud eller det er måske at gå over stregen.

  Forsvaret er et sikkerhedspolitisk instrument og et suverænitets sikrende værktøj. Skærer vi det ind til benet er det som at save i den gren vi sidder på.

  Ny forsvarsvenlig regering!

 6. Der må jeg allerede nu beklage og sige det sker. Jeg er ved at uddanne de nye hbu’er og pga. Besparelser er vi nu på skyt dage nød til, at rationere på løst ammu. Det betyder at der kun er cirka 3000 løse skud til en felt dag. Hvilket vil sige at de VP kun kan lade 3 magasiner op. Og det er til hele dagen. Prøv at øve amafoki, med folk der ligger og siger “bang” svært, at høre om det er volsomt og samtidigt. Så jo det foregår og som det ser ud nu, bliver det kum værre.

 7. Rolig nu, det kan ikke lade sig gøre.
  Man kan jo ikke forvente at nærområdet, hvor en eventuelt kasserne eller flyvestation ligger, kan bidrage med så mange arbjedspladser.

 8. Hvor kan det dog pisse mig. At læse om alle de besparelser forsvaret skal gennemgå. Ikke nok med, at jeg faktisk fysisk skal mærke det på min arbejdsplads, men også i samtlige aviser jeg åbner. Hvad er det dog for en regering der går ind og sparer på et område, hvor vores nation bruger 1,2 procent af vores BNP hvor FN foreskriver, at alle lande skal/burde minimum bruge 1,5 procent. Hvor er den nationale stolthed. Yderlig mere går det hårdt udover vores veteraner f.eks. i Slagelse hvor de lukker veteran modulet, hvor er de løfter om, at der nok skulle blive passet på de hjemsendte soldater???. Jeg skammer og gruer mig over den her form for politik, samt mangle på menneskelig anstændighed over for vores soldater der sætter deres liv på spil. For at få en demokratisk verden. Prøv nu at have en smule indsigt i hvad der er sket og hvad der kommer til at ske i fremtiden. Hvordan skal vi operer som en professionel hær, hvis vi ikke engang har råd til tage på øvelse og skyde med løst.. Skammeligt!!!!.