Frømandskorpset skal have nye kompakte kampsvømmer våben

Foto: Casper Tybjerg / Forsvarsgalleriet

Frømandskorpset er på jagt efter et nyt let og kompakt kampsvømmer våben i kategorien PDW (Personal Defense Weapon). Våbnet skal kunne skyde længere og mere præcist end en 9mm pistol, men samtidig skal den kunne skjules kunne skjules under en frakke, står der i udbudsmaterialet der er udsendt af FMI.

Våbnet skal være i stand til at nedkæmpe mål op til 200 meters afstand. Ved operationer i maritimt miljø skal frømanden have mulighed for at affyre semi eller fuld automatisk, uden først at skulle dræne løbet for vand.

Frømandskorpset kampsvømmer
Foto: C. Tybjerg / Forsvarsgalleriet

Forsvaret forventer at kunne indhente tilbud fra tre forskellige kandidater. Der er deadline for tilbudsgivere til 2. feb 2016. Kontraktens anslået værdi lyder på 4 millioner kroner.

Heckler & Koch’s MP7, FN P90 fra FN Herstal eller SIG Sauer MPX-K kunne være mulige bud i konkurrencen.

SIG Sauer MPX-K
SIG Sauer MPX-K
Heckler & Koch MP7 A2
Heckler & Koch MP7a2. Vægt 2.10 kg med fuldt opladt magasin.
FN P90
FN P90
Heckler & Koch MP7 A1
Heckler & Koch MP7 A1

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Selvom jeg normalt er stor fan af H&K er der ingen vej udenom at Sig vil være det optimale valg!
    Udover at være kompakt er det på dette våben muligt at skifte til et længere løb i felten hvilket øger funktionaliteten på våbnet gevaldigt…

  2. Kan kun se P90 og MP7 som muligheder. De bruger begge ammunition der er specielt udviklet til opgaven og kan opfylde kravet om effektive rækkevidde. Men MP7 syntes at have en klar fordel størrelsemæssigt, så det er mit bud på en vinder. Derudover bruges den osse af flere af de Nato nationer vi arbejder mest sammen med.