Det danske og det franske forsvar skal fremover arbejde tættere sammen

Det danske og det franske forsvar skal fremover arbejde mere og tættere sammen. Det er ihvertfald hensigten med en ny forsvarsaftale, som forsvarsminister Nicolai Wammen underskrev sammen med sin franske kollega, Jean-Yves Le Drian, d. 18. juni i Paris og som netop er blevet offentliggjort.

”Vi har allerede et godt samarbejde med Frankrig, men aftalen giver os mulighed for at styrke det tætte bånd mellem vores lande endnu mere. Det er klart en fordel for det danske forsvar, da vi kan lære meget af franskmændene. Frankrig har et stærkt forsvar med mange udsendelser og erfaringer bl.a. fra operationer rundt omkring i verden”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen, der selv fremsatte forslaget om aftalen for franskmændene.

Det franske og danske forsvar har arbejdet sammen i flere omgange. F.eks. i Kosovo og Mali. Danmark var blandt de første lande til at tage af sted til Mali, da Frankrig bad om hjælp i kampen mod de bevæbnede islamister i januar sidste år.

“- Jeg skal understrege, at aftalen ikke forpligter parterne til samarbejde, men er en bekræftelse på begge landes intentioner om at holde fast i det aktuelle, gode samarbejde på forsvarsområdet og udvide dette, hvor det giver mening for begge parter”, skriver Nicolai Wammen i et notat til Folketingets Forsvarsudvalg.

Formålet med aftalen er at udvikle samarbejdet på områder, hvor det giver mening og hvor de to lande kan lære af hinanden. Der er tale om et såkaldt Letter of Intent, der skal være med til at formalisere mulighederne for erfaringsudveksling mellem det danske og franske forsvar. Danmark har allerede lignende aftaler med Storbritannien og USA.

”Som et land med begrænsede resurser og en aktiv udenrigspolitik, er det naturligvis værdifuldt at have et tæt samarbejde med et land som Frankrig men også med andre større lande. De tætte bånd betyder, at Danmark kan gå med i missioner, som andre lande har lead på. Fra dansk side vil vi gerne gøre en forskel, men vi kan ikke gøre det alene, det kræver et godt samarbejde med vores nære alliancepartnere”, siger Nicolai Wammen.

Franskmændende har med den statsejede virksomhed NEXTER Systems, kandidater med i udbuddet om at sælge nye PMV’er (VBCI) og nyt artillerisystem (CAESAR) til Danmark.

LÆS OGSÅ : Ny PMV : Hjul vs. bælter…. eller begge dele?

Skrevet af KrigerenDK

45 kommentarer

Skriv et svar
  1. Åh Gud!!! mindes en historie fra KFOR. Hvor de havde en obs-post og meldte ind, one man dead, and a lot of cars! Efter lidt frem og tilbage med TOC’en hvor de gentog one man dead, and a lot of cars igen og igen, blev hele det danske MECHINF-KMP aktiveret som QRF, man kunne ikke lade være med at føle sig pinlig, da 13 pmv’er og 150 kamp soldater braste ind i et begravelsesoptog!!!

  2. Jer, der sviner franskmændene aner ikke hvad i snakker om. Professionelle franske soldater; fremmedlegionen, faldskærmstropper, marineinfanteri, er pænt hardcore.

  3. Palle Rasmussen. Er det de legionærer der stak af hver anden gang når de eskorterede civile forsyningskøretøjer ved Sisak crossingen i Kroatien bare fordi der var lidt små skyderi. De civile vognmænd kørte bare videre og kom ned til os, helt uden problemer. ?

  4. Hvorfor dog arbejde sammen med soldater fra en nation, som har opfundet kunsten at stikke af?

  5. Arh hør nu, hvis vi nu skal være helt alvorlige, så er der da vist sket nogle ting med det franske forsvar siden 90’erne.
    Se på deres indsats i Afghanistan og Mali f.eks.. Bare i Mali uddelte de jo øretæver fra en kant af. Det skal nok gå. =)

  6. Arh hør nu, hvis vi nu skal være helt alvorlige, så er der da vist sket nogle ting med det franske forsvar siden 90’erne.
    Se på deres indsats i Afghanistan og Mali f.eks.. Bare i Mali uddelte de jo øretæver fra en kant af. Det skal nok gå. =)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0