WikiLeaks-bagmand anklaget for voldtægt

Grundlæggeren af [[WikiLeaks]], [[Julian Assange]], er netop nu eftersøgt i Sverige efter beskyldninger om to voldtægtsepisoder er kommet frem. Det fortæller en talskvinde for den svenske anklagemyndighed i dag til CNN.

Anklagerne har gjort at Assange blev anholdt in absentia – altså en anholdelse uden fysiske tilstedeværelse af personen selv. Anklagemyndigheden ville dog ikke give oplysninger om hvornår sagerne skulle have fundet sted, og det er derfor ikke til at sige, om det er sket i samme tidsrum som den store lækage-sag af de mange tusinde dokumenter om Afghanistan-krigen. Den læk har vi omtalt flere gange her på Krigeren.dk, og den anses som et af de mest alvorlige slag mod stabiliteten i landet.

Julian Assange er endnu ikke fundet af politiet, men har via en anonym emailadresse givet oplysninger om hans uskyld. Han skriver bl.a. i mailen at det hele er “pure opspind” og at han vil bevise sin uskyld.

Alt imens denne efterforskning foregår, har flere internationale organisationer også en stor interesse i ham. Bl.a. det amerikanske forsvarsministerium som i drastiske vendinger, har kritiseret WikiLeaks valg om at offentliggøre de mange rapporter. Samtidigt har WikiLeaks dog valgt at skrue bissen på. Således vil de, ifølge eget udsagn, fortsætte med at lække dokumenter. Samtidigt har de flyttet alle deres servere bag hjemmesiden, til et sikkert sted i Sverige – det skriver Newz.dk på deres hjemmeside.

Se også følgende nyheder om lækage-sagen:

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *