Vordingborg Kaserne skal bruges til at indkvartere op mod 1.200 flygtninge

Flygtninge, der ankommer til Danmark i den kommende tid, kan i fremtiden blive modtaget på kasernen i Vordingborg. Her skal de bo sammen med de knap 300 fastansatte fra flere af Forsvarets myndigheder, samt værnepligtige.

I regeringens nye tiltag på flygtningeområdet lægges der op til at oprette modtagecentre for flygtninge i Vordingborg, Sønderjylland og København med en samlet kapacitet på mellem 3000 og 4000 udlændinge.
Vordingborg Kaserne bliver et af tre danske modtagecentre for flygtninge, som fremover rejser ind i Danmark. Det meldte regeringen ud ved et pressemøde i Statsministeriet i eftermiddags.

Meddelelsen om at kasernen skal bruges til at indkvartere flygtninge kom bag på borgmester Knud Larsen (V).
– Det var nyt for os, men vi tager selvfølgelig til efterretning, at Staten har valgt at benytte deres ejendom – Vordingborg Kaserne – til modtagecenter for flygtninge, siger Knud Larsen i en pressemeddelse udsendt af Vordingborg Kommune tidligere i dag.

I et notat fra regeringen fremgår det, at modtagecentrene skal bevogtes.

På nuværende tidspunkt er der stor aktivitet på kasernen for at gøre den klar til at modtage flygtninge.

Vordingborg garnison huser i øjeblikket knap 300 fastansatte fra flere af Forsvarets myndigheder, heriblandt:

 • Hjemmeværnskommandoen
 • 4. Nationale Støttebataljon fra Trænregimentet i Aalborg.
 • 2. Vedligeholdelseskompagni fra 3. Vedligeholdelsesbataljonen under Trænregimentet.
 • Et udleverende depot fra Forsvarets Depot og Distribution.
 • Elementer fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, herunder Driftsområde Vordingborg.

Fokus for garnisonen har hele 2015 været militær sikkerhed og beredskab. Dette fokus har bla medført etablering af automatiske adgangsporte, forbedringer i Hovedvagten, prøvealarmeringen tidligere på året samt fremdrift i et længe ventet sikringsprojekt.

Detaljerne i regeringens nye asylpakke kan læses her.

95 kommentarer

Skriv et svar
 1. Det er da en helt gal beslutning.
  De flygter fra krig og grusomme oplevelser (siger de), og så vil man indkvartere dem på en kaserne med folk i uniformer !!
  Vi risikere jo at de laver en sitdownstrejke eller truer med at de vil rejse hjem igen, hvis ikke de tilbydes en for dem passende indkvartering og gerne tæt på en større by.
  Det går virkelig ikke, hvad skal pladderhumanisterne så få tiden til at gå med, hvis de rejser hjem igen.

 2. Hvorfor ikke bruge Christians Borg, der er en masse lokaler der kunne bruges og bruges væsentlig bedere end de bliver brugt nu. De skal bare have renset alt lortet ud inden migranterne kan flytte ind :-)

 3. Det er sgu’ da ret ‘genialt’ at smide folk med sandsynlige krigstraumer ind på en militær installation. Så er man da sikker på at fremprovokere evt. potentiel PTSD i en fart, så man kan få de rette i behandling … Det er lige så hjernedød en beslutning, som da man indrettede Sandholm til formålet. Flygtninge midt i et af Danmarks største øvelsesterræner, soldater der på døgnbasis høvlede rundt og skød med 12,7 og andet sjovt isenkram

  • Jeg henviser til øvelsesterrænet ved Sandholm. Er terræn der blev delt mellem Høvelte og den daværende aktive Sjælsmark kaserne.
   Blot det, at det tjenestegørende personel er i uniform kan være en uhensigtsmæssigt stressbelastning for folk der kommer hertil fra krigsplagede egne. Min såre påstand er, at vi med et sådan indkvarteringsområde er med til, at sandsynliggøre en fremprovokering af følgereaktioner.

 4. Politikeres tåbeligheder kender ingen grænser….
  Er der forresten ikke psykologer der har sagt, at flygtninges møde med uniformer kan virke traumatiserende…??? Og så oven i købet camouflage uniformer…..

 5. tjaa det er bare den danske stat der en nu en gang har fået en hjerneblødning , ingen i hele verden kan få sådan en hjerneblødning som den danske stat kan og stoppe over 1000 flygtninge ind på en kaserne med soldater og våben til fri afbenyttelse , det er dømt til at ende galt , flygtninge overtog arresten på lolland falster den 5 okt , så hvor lang tid tager det over 1000 flygtninge at overtage vordingborg kaserne og alle våbnene tjjaa 2 min vil de gerne have at vi ender i borgerkrig ,

 6. Nu må i kraftedem spænde hjælmen. Der skal sgu da ikke muslimske fundamentalister ind på millitære indstallationer. Hvad helvede tænker i på. Så kan vi sgu da lige så godt give dem nøglen til porten og flytte ud. Kæft det spiller ikke maks det der.

 7. Dybt grotek, især da hjemmeværnsfolkene nede ved Rødby ikke måtte være tæt på flygtningene når de havde uniformer på og nu lige pludselig skal flygtningene indkvartere sammen med soldater i det danske forsvar. Hvad fan… sker der for Danmark.

 8. 1200 migranter – ikke flygtninge. Flygtningene sidder i flygtningelejrene og har ikke nogen som helst mulighed for at komme nogen steder hen. Og nej! Migranter skal ikke indkvarteres. De skal sørge for sig selv!

 9. Intet mindre end genialt, så bliver forholdende jo opdateret med hensyn til indkvartering og andre forhold som forsvaret aldrig selv har kunnet betale, vi kunne passende gøre det for plejehjem og hospitaler, så ville disse opgså blive ombygget til enkeltværelser efter helt moderne principper….

 10. Er det ikke hul i hovedet og smide dem på en militær garnison hvad hvis laver hærværk eller får traumer af soldater alle vegne eller er det smart at installere dem et sted hvor der er våben!

 11. Ja, nu er de 1.200 så steget til 1.600!
  Og, det var så de nye stramninger man ville foretage?

  Andre lande lukker…vi åbner mer’ og mer’.

  Det ligner en strategi. NWQ?

 12. God idé at få udnyttet plads der ikke bliver brugt. Det er samtidig et godt udgangspunkt for behandling af flygtninge med krigstraumer, hvor den militære udklædning samt udstyr kan være trigger for stressreaktioner.

  Det handler jo om at gøre en forskel…ikke sandt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *