Veteranforslag effektløst uden ny praksis

Arkivfoto: C sundsdal - krigeren.dk

Regeringen vil med en ny veteranpakke give ptsd-ramte veteraner ret til en ’second opinion’ fra en psykiater, hvis de får afslag på erstatning. I øjeblikket er Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) dog ikke forpligtet til at følge hverken den eller andre lægeerklæringer.

Det skriver Politiken.

Medmindre denne praksis samtidig ændres, vender både veteranerne selv og Dansk Folkeparti tommelfingeren nedad til regeringens forslag.

»Det er jo en tom æske, der slet ikke løser det grundlæggende problem. Nemlig at AES har ret til at ignorere speciallægeerklæringer, og praktiserer denne ret i stor stil«, siger Claus Stenberg, der er talsmand for paraplyorganisationen Veteranalliancen.

LÆS OGSÅ :  ”Et godt råd til en tidligere soldat: Elsk din nutid”

Han mener, at det er for let for AES at henfalde til ’kassetænkning’, når de ikke lovmæssigt er forpligtet til at følge den diagnose, som veteranerne møder op med papir på.

Hos landets største veteranorganisation, Danmarks Veteraner, understreger formand Niels Hartvig, at problemets grundkerne er, at loven er skruet forkert sammen.

»Derfor skal vi også passe på med at gøre embedsfolkene hos AES til syndebukke, for de gør bare deres arbejde. Jeg tror ikke, at de får det bedre af at sidde og afvise veteraner«, siger han.

I en mail til Politiken oplyser Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, at man ikke vil udtale sig om emnet, da det i øjeblikket forhandles politisk. Derfor kan man heller ikke sige, om AES med det nye forslag bliver forpligtet til at følge en second opinion.

LÆS OGSÅ :  ”Et godt råd til en tidligere soldat: Elsk din nutid”

At AES forpligtes til at følge speciallægeerklæringer i veteransager, er et af de krav, som Dansk Folkeparti tager med ind til forhandlingerne om det nye forsvarsforlig. Det oplyser partiets veteranordfører Jeppe Jakobsen. Uden det er forslaget om en second opinion nytteløst, siger han.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Du er helt forkert på den ….soldater befales til tjeneste i udlandet og de udsendes ofte 2-3-4-5måske flere gange i løbet af deres tjenestetid afhængig af hvilken uddannelse de har ! Hvis du siger nej til en udsendelse sætter du dit job i fare ! Og hvis du tager lidt skade psykisk når du er udsend uden at blive behandlet mår du kommer hjem ligger skaden og ulmer i det skjulte til man bliver udsendt igen og igen og pludseligt har soldaten/lægen/sygeplejersken fået et år på psyken som de ikke selv har nogen skyld i da de kun har Gjordt det job som vores politiker i Folketinget har sagt de skulle gøre via det demokratiske flertal så skadet soldater skal behandles ordentligt samt have de bedste behandlings muligheder Danmark kan tilbyde !
    Venlig hilsen
    Tidligere fspc ob.larsen
    Nu veteran med ptsd

  2. Det jo fladt vores Våben brødre/søstre der er ramt ikke kan få erstatning . . Som nation hvor man har valgt at sende soldater ud i krise/krigs områder bør man som nation også tage ordentligt hånd om de der vender hjem med skader , hvad enten det er fysisk eller psykisk .
    PTSD er meget andet end at være i livsfare og det er en INVALIDERENDE diagnose at leve med.