Ukrainske soldater er nu klar til at bruge CAESAR-artillerisystemet

Danmark besluttede tidligere på året at donere alle sine CAESAR-artillerisystemer til Ukraine. Nu er ukrainerne også blevet uddannet i at bruge og vedligeholde systemet og er klar til at modtage systemerne.

I januar besluttede regeringen at donere Forsvarets CAESAR-artilleri til Ukraine. Donationen blev ledsaget af træning og uddannelse af de kommende ukrainske brugere. Nu er uddannelses- og træningsforløbet afsluttet, og ukrainerne er klar til at tage systemet i brug.

Regeringen valgte at donere alle Forsvarets 19 franskproducerede CAESAR-artilleripjecer til Ukraine. Der er tale om et nyudviklet artillerisystem, som fortsat var under implementering i det danske forsvar. Derfor var der nogle tekniske udfordringer med systemet, som producenten og ukrainerne har arbejdet sammen om at håndtere.

Den fungerende forsvarsminister besøgte det sidste hold ukrainske soldater, som modtog træning på Oksbøl Kaserne. Sammen med forsvarsforligskredsen og medlemmer af forsvarsudvalget og Udenrigspolitisk Nævn havde ministeren mulighed for at møde instruktører og ukrainske soldater. Besøget gjorde stort indtryk på ministeren.

Danmark har indtil nu støttet Ukraine militært for cirka 6,2 mia. kroner. Med den nyetablerede Ukrainefond lægger regeringen op til at fastholde et højt niveau for støtten til Ukraine.

LÆS OGSÅ :  Forsinket og fordyret: Nye udfordringer for danske ildstøttesystemer

”Danmark har gennem hele krigen været en aktiv støtte af Ukraine, og vores donationer har med ukrainernes egne ord gjort en stor forskel. Det skal gøre en reel og mærkbar forskel for ukrainerne”, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ :  Forsinket og fordyret: Nye udfordringer for danske ildstøttesystemer

Artillerisystemet forventes at blive leveret til Ukraine i løbet af de kommende uger. Forsvaret vil fortsat arbejde tæt sammen med ukrainerne for at sikre, at systemet fungerer optimalt og lever op til de krav, der stilles på slagmarken.

Doneringen af CAESAR-artilleriet er et udtryk for Danmarks fortsatte engagement i Ukraine og støtten til landets bestræbelser på at bevare sin suverænitet og integritet.

 

 

Kilde: FMN

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *