Træning af libyske soldater i England afbrydes øjeblikkeligt

op vocate

Et forsøg på at træne libyske soldater i England afbrydes øjeblikkeligt efter voldtægter, overfald, tyverier, vold og trusler.

For at rette op på den kaotiske tilstand, der har hersket i Libyen siden den NATO-støttede borgerkrig i 2011, ville man hente 2.000 libyske soldater til England og give dem træning, således de kunne vende hjem og håndhæve lov og orden. En plan som også inkluderede dansk instruktør deltagelse, med cirka 60 personer fra Forsvaret og Hjemmeværnet.

Men projektet – kaldet OP VOCATE – er nu standset, efter at byen Cambridge og træningslejren Bassingbourn har været udsat for voldtægter, overfald, tyverier, vold og trusler.

Indtil videre er tre engelske kvinder blevet udsat for voldtægtsforsøg, og en enkelt mand er blevet voldtaget af to libyske rekrutter i en park. Derudover er flere englændere blevet udsat for gaderøverier, og politibetjente er flere gange blevet udsat for trusler. I byen Cambridge er cykler blevet stjålet i stort antal, og efterfølgende fundet i træningslejrens område.
En instruktør på kasernen er blevet tæsket, og en anden måtte tage flugten efter at være blevet overfaldet af en ophidset flok af libyske rekrutter. Rengørings- og kantinepersonale er også blevet truet med jævne mellemrum.

Godt 300 engelske soldater har fået inddraget deres orlov indtil de sidste libyske rekrutter har forladt landet. De skal nu bevogte træningslejren, så libyerne ikke længere kan komme i kontakt med lokalbefolkningen.

Flere af de libyske rekrutter ønsker ikke at rejse tilbage til Libyen, men kræver nu at få asyl i England.

60 danske soldater
I slutningen af 2013 sagde Danmark ja til opgaven om at uddanne de libyske soldater i fælleskab med briterne, og opgaven blev tildelt Livgardens 2. bataljon fra Høvelte Kaserne. Man har allerede fra starten vidst, at man ville rende i et kultur sammenstød. Libyerne stillede bla. fra starten det opsigtsvækkende krav, at der kun måtte deltage mandlige instruktører.
– “De dele af uddannelsen, der fordrer ”hands-on” kontakt med libyske soldater – eksempelvis at rette på en libysk soldats skydestilling på skydebanen – gennemføres af mandlige instruktører. Herved undgås forudsigelige konflikter, der udspringer af de libyske soldaters kulturelle baggrund og traditioner“ – forklarede oberstløjtnant Henrik Lyhne fra Hærens Operative Kommando (HOK) over for DR Nyheder tilbage i marts 2014.

Om vi har nået at sende soldater (hovedstyrken) til Cambridge, har vi ikke kunne få svar på ved telefonisk henvendelse til både Forsvars Ministeriet og Værnsfælles Forsvarskommando.

Hjemmeværnet der også skulle bidrage til OP Vocate, skriver på deres hjemmeside at: “Hærens Operative Kommando fra den 15. juli 2014 har udsendt fire militære tolke fra Forsvarsakademiet, til støtte for den britiske træningsenhed. Tolkene er blevet rigtig godt modtaget og godt i gang med at støtte uddannelsen“

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Hvad havde de vestlige lande tænkt sig da de slog denne hjerne skid af dimensioner, igen glemmer de at disse mennesker ikke har oplevet andet end elendighed i alle de år Gadaffi var ved magten, og at tro at de vil opføre sig anderledes bare fordi man sender dem til et andet land og blive udannet i bekæmpelse af terrorister/oprørere er sgu dumhed, man har intet lært af CIA fadæsen med mujahedin/al qaeda i Afghanistan.

 2. Hold nu op nogle aber…. De er jo ligeså fucked som resten af deres slags….. De er bare 680 år efter den oplyste verden….. Det bedste vi kunne gøre for afrika og mellemøsten, var at bygge en mur fra Adriaterhavets nordspids mod øst til sortehavskysten, sætte hære og hjemmeværne ind, til at bevogte den oplyste verdens grænse og så lad stamme folkene smadre sig selv til den stærkeste vinder, de vil aldrig forstå menneskelig respekt, pli og empati og slet ikke demokrati, det eneste de fatter er stokke slag.

  Det er vilde dyr og måske upolitisk korrekt at sige det ingen tør gøre, men fakta taler jo for sig selv….. Syrien, kurdistan, irak, iran, pælestina, israel, ægypten, libyen, osv osv… Spild af vores skattekroner….. Burde bruge pengene på at beskytte vores frihedsidealer, fremfor at prøve at pådutte dem på folkefærd der er enten for dumme eller flere hundrede år fra at kunne kapere dem….

  Hoved rystende…..

  • Det er barske ord du har skrevet og der vil sikkert være en hel del hyklere der vil komme efter dig med alskens skældsord og trusler, men du har jo så ret i dine betragtninger. Der er ting man kan i denne verden, men der er også ting man ikke kan….. Og en af dem er at forene to så forskellige opfattelser af, hvordan livet skal leves….

 3. Det er jo bare fakta….. Hvis de ikke slås med naboer, så laver de overgreb på egen befolkning….. Ingen kan modbevise det eller redegøre for det sådan er det bare….. I irak levede en stor del i rimelig velstand og fordragelighed under saddam og kun et mindretal fik høvl… I dag hader alle, alle… Fordi der ikke er nogen til at styre det…… Israel og palæstina, har fået nobelpriser i fred og fis og kanel, de slås stadig om ørken og tørre sten… Libyen under ghadaffi, er præcist samme billede som irak….. Iran… Samme billede, dog uden kaos under diktatorisk demokrati……
  Bare vent, afghanistan havner lige sådan….

  Det er desværre den uhyggelige sandhed og mon det ikke altid har været sådan at stærkeste stamme bestemmer…. Forskellen er bare at vi nu kan se det i tv og få ondt af dem der får på puklen…….

 4. Den artikel har da intet med fremmedfjendskhed at gøre, tværtimod var det en kæmpe håndsrækning til libyen om at få en stærk veluddannet sikkerhedsstyrke der kunne varetage landets interesser og passe på egen befolkning og værdier……… Og hvad er takken…. ?

  At kalde det for fremmedfjendsk artikel er ikke alene totalt uvidende det er direkte dumt…. Og naivt hvis så i samme ombæring tror det kun er tilfældigt der er ballademagere blandt dem der er i England, det er et bredt udsnit af gennemsnitsbefolkningen, og dem her skulle forestille at være mere veldisciplineret for at kunne police libyen efter endt uddannelse…. Så fremmedfjendsk, er endnu dummere end noget der kunne komme fra enhedslisten i udtryk.