To danske Afghanistan-veteraner : NATO er en terrororganisation

Høgni og Brian er to tidligere soldater der begge har været udsendt, til bla. Afghanistan. Men de fortryder, og deltager nu i Fredsvagten på Christiansborg.

KPnetTV (en dansk kommunistisk online netTV-station), har lavet et 18 minutter langt interview med de to veteraner, som føler at de er blevet udnyttet, misbrugt, manipuleret og hjernevasket til at deltage i en krig der kun handler om profit, penge og magt.
I interviewet siger de bla., at det er gået op for dem, at “NATO basalt set er en terrororganisation”, og at den danske indsats i f.ex Irak og Afghanistan, kun har forværret problemerne.

Høgni og Brian står på Christiansborg Slotsplads hver dag mellem 13.00 og 15.00.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Torben L stop nu!! det er jo galt at sige sådan noget! Jeg skulle selv udsendes men takkede nej, havde ikke en god fornemmelse over den krig, og det viser sig jo også nu at den var ulovlig og handler mere om penge og olie end frihed! Så men hvad du vil om de to men undersøg selv mere om krigen det tror jeg du vil få noget ud af :)

 2. Alle har ret til at have sine meninger. De to lidt usaglige herrer her i videoen har også. Personligt takker Jeg dem for indsatsen.
  Men I mine øjne er de nogle stakler der på et tidspunkt valgte noget forkert. De har tydeligvis ikke haft styr på hvad de ville og hvorfor de ville det. De er blinde hoppet på vognen og har opdaget det for sent. Hvorfor mon de er gået så langt?
  Der findes ikke bedre holdninger end dem der kommer fra erfaring. Der er meget man ikke kan læse sig til og må prøve på sin egen krop før man forstår. Men hvorfor blev de to her overhovedet soldater? hvorfor endte de et sted der var så forkert for dem?
  Fejlen i to gutter er Jeres egen. Det er ikke nogen regerings skyld, det er ikke noget lands skyld, det er ikke nogen politikeres skyld. Fejlen er Jeres egen skyld. Og det er ærligt talt lidt patetisk at se Jer sidder der og tale om Nato som terror organisation. Så er Danmark og det danske system jo en gren af det samme. Fat det gutter….i havde ikke styr på motiverne….. og nu leder i efter nogle andre end jer selv at give skylden. Hvis i bliver der… så bliver i (mere) syge. Skynd Jer at tage ansvar.

 3. Jeg synes ikke man skal være efter de to drenge her. De ved trods alt hvad det hele handler om. Hellere den latterlige ensporede fredsorganisation. De to har oplevet noget værre noget, og ikke haft psyken til det. De skulle have haft bedre hjælp, og det er vi faktisk nødt til at tage medansvar for. De havde behov for et sted at anbringe skylden for deres følelser og kommer ud med det – så de er begyndt at tage stoffer og bebrejde det etablerede samfund.

 4. STÆRKT!!!.. Sandheden er jo nu engang, at vi ikke har en skid at gøre i de lande… Vi gik ind på falske grundlag og var ikke andet end udnytted af USA..

 5. Ikke at jeg er enige i deres synspunkter men det er vigtigt engang imellem for alle mennesker at stille spørgsmålstegn ved den dagsorden der bliver stillet for os

 6. Jeg synes nu mere at problematikken er, at de tager troværdigheden fra veteran-problematikken. Ved at blande de to ting sammen, gør man på ingen måder sagen en god tjeneste.. Det er nu mere det jeg synes er ærgerligt, har ingen personlige erfaringer med forsvarets veteranpolitik, da jeg har været civil, og studeret de sidste par år, så det vil jeg helst undlade at tage stilling til.

  Jeg synes dog desværre ikke at deres indlæg bidrager med noget konstruktivt.

 7. Det er OKAY at folk har deres mening om tingene ( dem i video ), og de har ganske ret på nogen punkter, og andre synes jeg lyder lidt vildt. Men synes de især har ret vedr. at være kritisk over for medierne og nyheds formidlingen.
  Når det er sagt, så synes jeg det er yderst problematisk at folk offentligt giver interview iført en Dansk uniform. Danske soldater bør være “neutrale” når de er iført uniform, såvel som f.eks. politi er neutrale når de er på arbejde og i uniform.

  Jeg synes ærligt talt forsvaret skulle sende en flok bredskuldrede folk og så afklæde de 2 direkte på gaden, for kombinationen af påklædningen ligner ærligt talt “lort” ;-) . Evt. kan man sponsere lidt rød fut tøj så de ikke går med røven bar ;-)

 8. Jeg kan sagtens følge dig Mikkel Sørensen. De har med deres argumentation og retorik, taget et standpunkt som er uacceptabelt i den “brede offentlighed”, og uanset hvor meget de argumenterer og dokumenterer, så vil den “brede offentlighed” stadig kategorisere dem som et par “tosser”. Problemet med niveauet af oplysning og debat omkring Danmarks krigsdeltagelse i Irak og Afghanistan er at det kun er “ekstremerne” som får opmærksomhed.

 9. Jeg synes det er sørgeligt! Forståeligt, men sørgeligt. Har set videoen i sin fuld længde – det skylder man dem, sig selv og fællesskabet. Christian Hornby har fuldstændig ret mht. opiumproblematikken – det er Talibans pengemaskine og derigennem Hezbollas. De politiske rævekager, den betalte journalistik og den dybt skadende bagudrettet tavshedspligt har lukket systemet om sig selv – og i sådan en grad, så historieskrivningen bliver forvansket og soldater som disse to falder for den udbredte hjernepest som New World Order konspirationsteorien bygger sit vanvid på. Jeg synes det er forkert, at pege fingre af disse to soldater. Jeg har selv erfaringen på plads og har tilmed hentet et par kister med venner hjem og til gravs hvile. Tænk-Tast-Tal blev der sagt. Husk venligst på det gode kommunikationsråd inden man spyr ild ud af munden. Når det så er sagt, så irriterer det også mig, at de står foran Christiansborg iført uniform – ligesom det irriterer mig, at andre iført uniform lyver, snyder og bedrager sig til hæder og ære som de aldrig har fortjent.

 10. Nødvendigvis ikke, men så skal de da holde sig til deres egne konkrete problemstilling, og ikke drage nogle konklusion på basis af egne holdninger og usaglig, utroværdig argumentation – det fjerne jo fuldstændigt fokus for deres ‘egne problemer’.

 11. Så fordi de ikke er i stand til argumentere på et, for dig, acceptabelt niveau, så skal de “stikke piben” ind, og holde deres frustrationer for sig selv? Alle har ret til at udtale sig om “international sikkerhedspolitik” og især dem som har u været det udøvende led! Hvis der var flere som gad udtale sig, kunne det være at vi kunne få en nuanceret debat som vi alle kunne blive klogere af….inkl. Brian og Høgni.

 12. Hvor er i dog usle at høre på mange af jer.. Hvordan kan i finde på at snakke sådan om mennesker, der har opgivet deres frihed og taget til Afghanistan. Med livet som indsats, og kæmpet for jeres frihed. Fucking keyboard warriors! Smut nu ned i kælderen hos mor. Det er rimelig tydeligt, at de har taget skade.. Er det så ikke vores samfund job, at samle dem op og hjælpe dem? Ligesom de hjalp os! Da de frivilligt blev udstationeret. Men næh nej, de skal svines til og ønskes døde. Samt skubbes ud af samfundet. Jeg brækker mig over jer!!!! Disse to gutter har flere nosser og patriotisme end nogen af jer, nogensinde kommer til at eje!!

 13. Erfaring underbygger nødvendigvis saglige konstateringer, især hvis man ikke er i stand til at fortolke tingene i den rigtige sammenhæng.

  Man skal passe på, ikke at bruge veterantitlen som en slags selvretfærdiggørelse.

 14. Hvornår er ‘veterankortet’ blevet et carte blanche til at udtale sig om international sikkerhedspolitik, hvor man samtidig kommer med usaglige konklusioner? – Måske de skulle forholde sig til egne oplevelser, og ikke drage paralleller til problemstillinger som de på ingen måde kan argumentere for på et kildekritisk niveau.

 15. Deres verdensbillede er efter min mening helt fucked’ men det kan heller ikke komme bag på nogen at når man ser flere af sine kammerater blive skudt eller sprunget i luften, så sker der noget oppe i ens hoved der vender og drejer hele situationen. Selv på SOF niveau begår flere og flere operatører selvmord fordi de ikke kan holde tanken ud, med alle de kammerater de har mistet og givet førstehjælp uden det har hjulpet.

 16. Jeg er målløs over de fleste af jeres kommentarer til denne tråd. Her sidder to soldater, som har været udsendt og har fået indtryk af at tingene ikke er som det skal være.

  De er langt fra de første danskere som stiller spørgsmålstegn ved om NATO misbruger sin magt og langt fra de sidste.

  Jeg er fuldt ud enig i at de her to soldater sikkert har behov for støtte for at komme til at fungere i vores samfund igen, men jeg tror ikke medicinering er måden – tværtimod.

  Jeg er selv tidligere soldat og talsmand for ca. 180 værnepligtige og selvom jeg ikke selv ville udsendes, så kan jeg kun nikke genkende til den manglende tillid til vores politiske ledelse.

  Her sidder to soldater, som har været midt i helvede og har set, hørt og lært om hvad der sker fra forreste linie, og så sidder her en række personer, som tror de ved bedre fordi de har set dansk tv, som er styret oppefra.

  Alle de af jer, som synes de her 2 har mistet forstanden burde se meget mindre tv og undersøge hvordan sagerne hænger sammen i virkeligheden.

  Hvis nogen skulle være i tvivl, så mener jeg også selv at vores soldater misbruges til at gennemføre handlinger, som de der giver ordrerne ikke vil, kan eller tør gøre selv.

  • Hej Jeppen,

   Krig vil altid være en forlængelse af politik. Så at sige, at nogen “gør noget, andre er for bange til” er helt korrekt – men tvinges?
   Aaarhh mester…

   Én ting er at se hvad der sker fra forreste linje – det betyder ikke nødvendigvis, at man ved hvad der foregår i landet…

   Den største del af det her interview, handler om dårlig behandling af soldater efter de er kommet hjem – ikke om, hvad NATO laver i andre lande. Det er et skandaløst interview, men burde sætte nogle tanker i gang om hvad vi gør med de folk, vi sender i krig.

 17. @Torben Lund: Det var dog en ualmindeligt ubehagelig og usmagelig kommentar at komme med. Du mener altså ikke at de to herrer har gjort en forskel for Danmark, fordi de ikke er døde? på trods af at de til sammen har fem udsendelser bag sig.
  Man kan være enig eller uenig i deres synspunkter, men de er da et par krigsmodstandere med forholdsvis høj troværdighed, for en gangs skyld, i og med de rent faktisk har været i krig og har sat deres liv på spil…… alle som har gået forrest som “sweeper” på patruljer i UGV, har i mine øjne de største nos…! Fuld respekt herfra for at de tør stille deres meninger og holdninger til offentligt skue, spot og spe. Retorikken er måske lidt vel konspirationspræget, men ser man bort fra det, så har de faktisk nogle rigtigt gode pointer med hensyn til “håndteringen” af veteraner især, men også om mediernes dækning af krigene de sidste 12 år og vores politikeres troværdighed eller mangel på samme.
  @Christoffer Damkjær Weltz: hvis der er oplevelser i livet som er i stand til at ændre et menneskes livssyn, så tror jeg det at opleve en krig helt “close up and personal” rangerer pænt højt oppe på listen!

 18. jeg kan ikke holde med de 2 men set fra en anden side så er de nok blevet svigtet og har brug for hjælp jeg kan heller ikke se hvorfor de har (uniform) på den er ikke relamenteret på nogle måde og min mening er at DK sender folk derned som er alt for unge og dermed er de ikke klar over følgerne af det de siger ja til på nogle måde

 19. @anders m finderup jeg kan bekræfte at de har været udsendt og de har den militære erfaring de siger de har. Til alle jer der har set videoen og er uenige og ytrer jeres holdning positivt eller skidt: plus til jer. Til alle jer der IKKE har set den men vælger at forholde sig kritisk, om i selv har været udsendt eller ej eller kun har pårørende: luk røven-MEGET, forhold jer til den hvis i ser den og påtag holdning derefter. Hvis hele vores nation skal skabes på holdninger uden baggrundsviden synker skibet.

 20. Puha, han har meget indelukket vrede i sig, ham Brian.
  Tror de her drenge desværre er blevet svigtet af systemet og ikke kommet ordentligt igennem deres udsendelse..
  De har nogle spændende holdninger, men det er meget farvet og set fra en meget lav vinkel… Det ville klæde dem, at ytre deres holdninger og ikke tale som om, det var den eneste sandhed…

 21. Det er sørgeligt. Vi har helt klart svigtet og fejlet i.fht. dem; deres post-missions psykiske udredning var ikke god nok, og det kan man jo desværre sige om rigtig mange udsendinger. Danmark var ikke ordentligt rustet til at tage imod de hjemvendte, og det er ikke uden konsekvenser. De her to hører endda til i den milde ende, i.fht. knubs på sjælen.

  Jeg synes ikke vi skal dømme dem for hårdt – omend jeg også bliver provokeret af, at de bærer tøjet, så kan man ikke påstå, at de ikke har gjort deres – men levede Forsvaret op til sit ansvar, da de kom hjem? Gjorde civilsamfundet? Jeg tvivler.

 22. I det mindste er de sjovere at høre på end ‘De unge mødre’.. Så de første 5 min. og der synes jeg allerede hovedbudskabet var blevet leveret.. – “Jeg mangler Truxal”..
  Jeg vil gerne henvise til bl.a vores GLE OP på hold 13, hvor et par ANP’ere måtte lade livet for at få fjernet opiumsmarkerne i NES N.. Det er måske rigtigt at opiumsproduktionen steg da vi gik ind i Afghanistan.. Men kun for at Taliban kan finansiere deres kampagne.. Ingen Taliban = Ingen opium.. Retards..

 23. To som ik magtede opgaven , og stadig har behov for opmærksomhed . Kan man ik få accept i sit arbejde , kan man jo altid finde sin egen måde at få opmærksomheden på . Jeg har valgt ikke at se deres video og håber rigtig mange vil ignorer dem .

 24. Det er jo helt fair at ændre sine holdninger på baggrund af erfaringer og personlige oplevelser. Men de her 2 har et reelt behov for hjælp. Har man set folk med psykiske lidelser før, kan man hurtigt drage sine konklusioner ud fra videoen. Det er fuldstændigt usmageligt, at de udnyttes til politisk propaganda.

 25. Torben Lund, dem som er faldt, er i mine øjne, arregerere soldater. De kæmpede for den sag, som politikerne havde sendt dem ud for at udføre.
  Ikke for at disse, dem som er kommet hjem i live.

  Jeg har valgt ikke at se denne video.

 26. Jeg begriber ikke hvorfor de valgte en udsendelse. Hvis de et endt ud med den holdning, så havde de den også før, de tog afsted til hvorend de var.
  Fjolser, der bare vil have deres 15 minutes of fame…

 27. Beklager men jeg magtede ikke og se dette indslag færdigt, min eneste kommentar er nok at ville have været rart om det var sådanne folk der var faldet i stedet for nogle af de unge mennesker som gjorde en forskel for Danmark og ikke kom hjem med livet i behold!

  • Hvem fanden er du Torben Lund ? Hvem fuck er du til at udtale dig om hvad de har gjort for deres land?
   Søren Bang Nedergaard det ved DU så ikke om de er.
   Anders M Finderup. JA ISAF 4
   Jeg er ikke enig med dem, MEN de skal ha lov til at ha deres mening, det har de fucking gjort sig fortjent til.
   Har I ???