Sverige bliver medlem af NATO efter Ungarns godkendelse

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg Foto: NATO

Efter næsten to års ventetid har Ungarns parlament endelig godkendt Sveriges optagelse i NATO, hvilket var det sidste skridt, der manglede, efter Tyrkiet også gav sit ja sidste måned.

Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022 ændrede sikkerhedsdynamikken i Europa og fik både Finland og Sverige til at genoverveje deres holdning til NATO. Derfor har begge lande søgt medlemskab, og med Ungarns godkendelse er Sveriges optagelse blevet en realitet.

Sverige og Finland ansøgte om medlemskab tilbage i maj 2022, men mens Finland hurtigt blev optaget sidste år, har Sverige måttet vente. Nu er det dog endelig sikkert, at Sverige også bliver en del af alliancen.

Sveriges medlemskab vil ikke kun styrke landets sikkerhed, men det vil også bidrage til NATO’s militære og politiske styrke. Ifølge eksperter vil det øge alliancens evne til at handle i Østersøen og styrke samarbejdet i regionen markant.

Derudover vil Sveriges stærke militære kapacitet, teknologiske innovation og våbenindustri også styrke NATO som helhed og bidrage til alliancens samlede styrke.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *