Støvler : ECCO XPEDITION

Et af de nyeste tiltag hos ECCO er den såkaldte Receptor Technology, der gør en række af firmaets frilufts-skomodeller til absolut førende i forhold til slidstyrke og samtidig komfort. Teknologien har hentet sit navn i de nerver, der forbinder den løbende med jorden – Receptor nerven er nemlig betegnelsen for de nervebaner, der opfanger menneskets fysiske kontakt med jorden. Under mottoet ”Hvis du ikke kan mærke terrænet, kan du ikke reagere på det” er Ecco sko under dette program ekstra bearbejdet for at sikre brugeren maksimal ydeevne og komfort i barske forhold.

Ud over et smart navn for en “teknologi”, så har ECCO fat i noget af det rigtige her. Førstehånds indtrykket er meget positivt, og støvlens pasform er optimal, selv første gang du har dem på. Sålen er en Vibram sål, som er slidstærk og stødabsoberende.

Se flere billeder nederst på siden

Alle syninger er meget pæne, og der er ingen ufærdige kanter i læderet. Støvlen er udstyret med en cambrelle (http://www.cambrelle.com/) indlægssål, der både er fugt-absorberende og slidstærk. Cambrelle giver et super godt “indeklima”, og man mærker det hver gang man planter fødderne i dem. Overstøvlen er tilpas høj, og støtter godt om anklerne.

Støvlen har været testet i både regn og sne (i minus 13 grader), på grus, asfalt, muder, med rygsæk og i løb. Den kan bruges som hel-års støvle, det er der ingen tvivl om. På trods af vejret er der endnu ikke lykkedes mig at få våde fødder, desuden har støvlerne har blandt andet måtte lide under, at mine fødder har været plantet i dem i 46 timer i træk, uden at blive luftet eller bundet op. Det var en periode med regn og mudder, og det klarede de til et rent 13 tal.

Der er dog et mindre taktisk minus ved støvlerne, for som du sikkert kan se på billederne, så er sålen mærket med det meget gule vibram mærke, og med et rødt X. Dog ting man kun ser når støvlens ejer ligger ned, og nu er det ikke så tit man ligger ned med fødderne hævet, og sålerne i “farlig” retning.

Øverst på støvlen er snørre-hage og ikke snørre-hul, så det er altså svært at snørre sine kampbukser fast. Dog kan det lade sig gøre.

Alt i alt er ECCO EXPEDITION en rigtig god all-round støvle, om man er infanterist eller kontor-kriger.

Mit generelle indtryk af støvlen er yderst positivt, og placerer sig blandt top 3 af alle de støvler jeg har prøvet. Vi kan kun være stolte af danske ecco.

 Producent:
ECCO

Specifikationer:
Vægt: 698 gram pr støvle (str 42)
Yak læder
GORE-TEX ®
Vibram ® sål

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *