Source Tactical 3L hydration bladder

Førstehåndsindtryk
Først og fremmest virker selve systemet meget robust, da reservioret er lavet i et lidt tykkere og stivere materiale end de fleste andre producenter. En af de største forskelle jeg ligger mærke til, er åbningen i toppen af reservioret på denne hydration bladder. Den detalje vender jeg tilbage til.

Test og funktioner:
Slangen kan afmonteres fra bunden af reservioret og mundstykket kan afmonteres fra slangen. Det første bruger jeg selv tit, når jeg skal fylde reservioret med vand. På den måde skal jeg ikke fjerne slangen fra min udrustning, hver gang den skal fyldes. Vandet vil ikke løbe ud, når slangen er afmonteret!

Mundstykket aktiveres ved at dreje den yderste del og trække den ud. Det åbner helt op for slangen, i modsætning til andre systemer hvor der er en mekanisk lås og en gummistykke der også skal aktiveres. Her er slangen helt åbnet, hvilket både kan være en fordel og en ulempe. Fordelen ligger i at vandet på den måde vil kunne løbe tilbage i blæreren, hvilket hjælper til at vandet der ellers ville ligge i slangen ikke bliver varmet yderligere op. Ulempen ligger i at vandet samtidig har frit løb til at løbe ud af reservioret uden at man lægger mærke til det. En ting jeg kun har oplevet få gange i løbet af de ca. 6 mdr. jeg har testet den, hvilket gør at jeg ikke ligefrem ser det som en reel ulempe. Mundstykket, kaldet Angled Storm Valve, er som navnet indikeret, vinklet 90 grader. Dette gør det meget nemt at drikke af og klart en fordel i forhold til “lige” mundstykker.

Hygienje:
Source Tactical bruger flere forskellige teknologier i deres reservior: Taste-Free, Glass-Like PE og Grunge-Guard for at nævne nogle få af dem.
Hvad dette i virkeligheden betyder, er at det er svært for bakterier at sætte sig fast på indersiden, hvilket gør at vandet ikke får en dårlig smag. Jeg har et par gange glemt at tømme reservioret for vand hvor det har ligget fyldt i flere uger. Selve vandet drak jeg ikke, men et hurtigt skyl og noget nyt vand gjorde at der ingen dårlig smag var at smage. Hvilket jeg tolker som en succes fra Source’s side.
Åbningen i toppen gør det meget nemt at rense indersiden af reservioret grundigt, hvis dette skulle blive nødvendigt. Jeg har også ofte bruge åbningen i toppen i stedet for skrue-låget til at fylde reservioret. Slideren der lukker for låget er fæstnet med en lille snor og lukker selvfølgelig helt tæt.

Som sagt tidligere skal det yderste af mundstykket drejes for at åbne for vandet. Jeg tror at der fra Source Tacticals side er lagt lidt op til at denne skal drejes med munden/tænderne, hvilket da også fungerer, men har har taget mig selv i flere gange, at åbne denne med fingrene – en ting der ikke er specielt godt f.eks. på mission, hvor hygiejnen skal være meget høj.

Konklusion:
Jeg er meget imponeret over hvor renlig den kan holdes og hvor god smagen, eller mangel på samme, er. Personligt er jeg gået helt væk fra Camelbak og med en pris på under 300 kr. for selve blæren er den helt klart pengene værd. Jeg kan ihvertfald tydeligt forstå hvorfor Source Tactical har skabt sig så godt et ry, som de har, de sidste par år.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. God anmeldelse af et fedt produkt. Når man først har gået længere vandringer, treks og lignende med en hydrationsblære – så ser man sig ikke tilbage! Jeg er også på jagt efter en blære med vinklet mundstykke til at gå caminoen nu her. Det bliver enten den her ovenover fra Grejfreak eller den her: https://backpackerlife.dk/produkt/falcon-hydration-18-liter/

    Men ved ikke helt hvad for en der er bedst.