Sony Action Cam HDR-AS30V

GoPro møder stor konkurrence på markedet i øjeblikket, og Sony holder sig ikke tilbage. De har netop udgivet deres nyeste action cam : HDR-AS30V

Kameraet har indbygget GPS, der som standard er aktiveret i kameraindstillinger for at spore kameraets position når du optager. Du kan derefter importere videoen til din pc og til Sonys PlayMemories Home-software (tilgængelig til både pc og Mac), hvor den derefter overlejrer GPS-dataene til videoen. Det betyder at du kan vise alle dine statistikker under afspilning og dele det med andre. Det ligner lidt et HUD (head-up display) i et computerspil

AS30V leveres med et vandtæt kabinet (SPK-AS2), der kan klare ned til 5 meters dybde.

Billedstabiliseringen i kameraet virker OK. Sony benytter deres egen SteadyShot-teknologi. Det er ikke helt perfekt, men det virker lige så godt som på f.eks et GoPro Hero 3+ . AS30V har også det som Sony kalder “3-way shake cancellation”. Det er en ekstra elektronisk stabilisering af videoen.

Med Carl Zeiss Tessar-objektivet understøtter dette kamera 1080p ved op til 60fps (frames per sekund) og op til 120fps ved 720p (slow motion). Både billed- og videokvalitet er mere end brugbar til prisen.

Sony hænger i forhold til mounts og deres app

Når det kommer til mulighederne for at montere eller fastgøre kameraet på en person eller en genstand, når de ikke op på siden af GoPro. Faktisk langt fra. Men Sony skulle efter sigende arbejde på mange flere løsninger i denne retning.

Det eneste mount som vi modtog sammen med kameraet fra Sony er deres headband. En elastik, og en mount. På grunds af kameraets formfactor, skal det ikke som ved GoPro sidde i front, men på siden af din hjelm/ hovedet. De første par gange jeg havde den på, var det noget underligt – men nu er det helt naturligt og virker rigtigt godt.

Og deres app, som vi har testet via iPhone (findes også til Android) er en rodet og til tider lidt langsom affære. Vi venter spændt på en app opdatering.

Der hvor Sony virkelig rammer rent er på prisen! I skrivende stund er gennemsnitsprisen ca. halvelen af GoPros gennemsnitlige priser for deres modeller med ca samme specs.

Nu venter vi blot på mange flere mounts.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *