Scania vinder lastvognudbuddet

Arkivfoto: C. Sundsdal - Krigeren.dk

Scania har vundet lastvognudbuddet, og dermed en rammeaftale med Forsvaret på køb af op til 900 lastbiler og serviceydelser, til en estimeret værdi af op til 1.5 milliarder kroner.

I finalen stod valget mellem Scania og Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (Tyskland). Men som ved artilleri udbuddet, hvor Rheinmetall MAN stod til at levere undervogn til Elbits ATMOS system, ja så tabte Rheinmetall MAN også på dette store udbud.

Udbuddet af lastvogne til Forsvaret begyndte officielt i 2. halvår 2015, og kandidaterne blev testet i april-maj-juni 2016.

Nu starter arbejdet omkring udvikling af de endelige prototyper, som blandt andet indebærer integration af Forsvarets eget udstyr, opbygninger, og evt. pansring. etc.

/opdateres..

Scania – Foto: C. Sundsdal – Krigeren.dk
Scania – Foto: C. Sundsdal – Krigeren.dk

Du kan høre et interview med chefen for landkapacitet ved FMI, oberst Anders Mærkedahl, omkring lastvogn-udbudsprocessen. (optaget juni 2016)

130 kommentarer

Skriv et svar
 1. Hvorfor ikke fortsætte med MAN, så vores MMEK ikke igen, skal til at lære om en ny bil, og skal have nye testere. For ikke at tale om Reservedelsproblematikken!!

  • Nu gælder det ikke om at skyde alt der har en puls, men også at kunne transportere tropper samt forsyninger på sikker vis. Tropperne bliver også opgraderet med grej stille og roligt, det går jo stille og roligt den rigtige vej for forsvaret kan man sige

 2. FLV og SVN har i mange år kørt Scania, og umiddelbart har de været tilfredse.! Svenskerne bruger Scania i hobetal, og det vi har set i Nordsverige i TN var rigtig godt. I Kosovo og Bosnien brugte svenskerne også Scania! Rigtige slidere

 3. Rigtig fornuftigt igen at købe en ny model hvor hverken reservedel, værktøjer, mekanikereuddannelse mv passer til.

  Kan se at forsvarets indkøbspolitik ikke har hverken ændret eller forbedret sig; alt er ved det gamle…. betryggende…

  (Skarp ironi kan være benyttet i indlægget)…

  • Chassiset kan ombygges til et pansret køretøj på under 24 timer. Tænk hvor mange køretøjer man kan spare på den konto! Scania skal også stille mekanikere til rådighed til rep og vedligehold. De har også pc udstyr, værktøj, resevedele og knowhow med i pakken. Så der mangler da vidst ikke noget.

 4. Håber at vi får hele pakken denne gang … Trækkere, hjulbjæger, sideloader, og hvad vi nu ellers skal bruge så vi kun har en slags i hele forsvaret …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *