M/84 udgave af “Multicam” kunne se sådan ud

Mange er kede af at skulle skifte mønster, fra den gamle M/84 og til det nye multiterræn mønster. Det er en nødvendighed i forhold til der hvor kamppladsen er i dag anno 2013. Fra by, til mark, til skov, ørken… osv.
Men hvordan ville den danske uniform se ud, hvis man blot havde opgraderet den med nogle af farverne fra Multicam?

LÆS OGSÅ : Multicam interview: Fem hurtige til Hærens kampskole

Arid Flecktarn hedder et bud på farverne i “Multicam-farver”, som er produceret af tyske MilTec. Den indeholder 5 af de syv farver, som findes i Multicam fra Crye Precision.
Jakken herunder er blot for illustrere M/84 mønsteret, i alternative farver, ikke selve uniformen, kvaliteten etc…

Arid Flecktarn
Arid Flecktarn fra MilTec – Tryk for stort billede

LÆS OGSÅ : Så er det officielt : Kampuniform M/11 bliver MultiCam.

Vi har fået en jakke tilsendt fra fabrikken, og har af ren nysgerrighed valgt at skyde et par test billeder for, at se forskellen på Crye Precisions Multicam (som den danske uniform nu benytter) og Arid Flecktarn.
Ville en dansk opgraderet udgave, være lige så brugbar som mønsteret fra Crye Precisions Multicam ? Og hvordan virker Multicam så herhjemme i Danmark, i forhold til den gamle M/84 uniform, er der mange som har spurgt.

Bedøm selv når vi over de næste otte måneder (for at få alle årstider med), tager billeder af det oprindelige sløringsmønster M/84, Crye Precisions Multicam og Arid Flecktarn.

LÆS OGSÅ : Første officielle billede af den nye danske Multicam uniform M/11
Og endelig – så kan du her på krigeren.dk snart læse et Q&A interview, som vi har lavet  med den ansvarlige sagsbehandler ved Hærens Kampskole Niels Mølleskov. Han fortæller bla. om hvorfor valget faldt på netop Multicam.

multicam-m84-10 multicam-m84-4 multicam-m84-9 multicam-m84-3 multicam-m84-7 multicam-m84-6 multicam-m84-1 multicam-m84-0

[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Det er nu fedt nok med MTS
  MEN
  hvor hulen er der penge at spare når skidtet bliver leveret i det samme velkendte snit
  det giver jo stadig “special” produktion og derved mister man jo meget af fidusen ved at have noget som mange andre har.

  det er jo bare farven der har en anden lyd og igen desværre er DK stunt som er spild af penge

 2. Hvorfor skal man forsøge at ændre på farverne i det originale multicam fra crye -typisk at man ikke bare kan bruge løsningen som den er! – jeg er med på den skal fordanskes, men så gør det dog ordentligt!

 3. Kender ikke meget til kvaliteten af tøjet, men synes sløringen ser ok ud. Det må bare aldrig blive en “fælles EU” uniform, men skal forblive med nationale mønstre.

 4. Så mange folk der ævler om hvad de syntes er fedt. Multicam er bevist bedre, og fungere. Hvilket jo understøttes af så mange er begyndt at bruge det. M/84 er en fantastisk sløring men i alt for få og sjældne omgivelser. Der dækker multicam dig ind i en bredere vifte. Så er det fløjtende ligegyldig hvad folk syntes er pænt. Og hvad er det for en åndssvag holdning omkring de amerikanske soldater? Ved du hvem det er der kommer og henter vores sårede krigere når lorten brænder? Det er sku ikke Tyskland, så pak det fis der væk og hvis noget taknemmelighed. God aften!

 5. Krigeren.dk, det langer jeg skam heller ikke ud efter. Jeg syntes det lyder som en fin artikelserie/test I vil lave. Jeg syntes, dog at I i billederne skal lægge én i M/84 og én i den I ønsker, at vise. Så får vi syn for sagen :-)

 6. ideen med M/84 mønsteret i Multicam farverne er sjov. MEN det ville være at skyde sig selv i foden, det giver rigtig god mening at bruge det officielle Multicam mønster frem for f.eks britternes løsning med DPM /MC der er langt større muligheder for at få det fornødne tilbehør til deraf kortere vente tid og bredere udvalg. Og så kan forsvaret indkøbe testet og battleproven udstyr som allerede bliver brugt frem for at opfinde noget selv som er noget hø. eksempelvis vores gamle kampvest.

 7. er den IR resistens lige som Crys og er den lige holdbar er også nogle af de perspektiver man skal kigge på. Nu kender jeg Miltec kvalitet og den når ikke crys til sokkeholderne :) men cool camo til hardballerne