Så er det officielt : Kampuniform M/11 bliver MultiCam.

Så er det endeligt officielt : Kampuniform M/11 bliver MultiCam sløringsmønstert, og vores gode danske M/84, bliver langsomt udfaset.

Se billeder nederst

Foto: FMT

Det er snart slut med at se danske soldater i kampuniformer med forskelligt mønster. M/01 ørkenuniformen samt M/84 står til at blive ændret, så der fremover kun vil findes en let og en tung M/11 kampuniform i multi terræn mønster. Ændringen sker efter et operativt behov, hvor soldaterne i Afghanistan færdes i en række forskellige terrænformer.

Det nye mønster er et multiterræn mønster også kaldet MultiCam, og det er et koncept, der oprindeligt blev udviklet til US Special Operations Forces (SOF).

Sløringseffekt i forskelligt terræn
Det nye multi terræn slørings system giver sløring, uanset om soldaten bevæger sig i lys sandørken, klippe eller bjerglignende terræn, frodigt bevokset terræn eller i bebygget område.

– Det nyudviklede sløringsmønster gør, at man falder mere naturligt ind i omgivelserne, og det gælder for cirka 80 procent af alle de terrænformer, der findes. Såvel amerikanerne, briterne samt australierne har valgt at gå over til multicam systemet, og det samme vil det danske forsvar gøre, siger major Thomas Nico Jørgensen, som er chef for Udrustningssektionen i Forsvarets Materieltjeneste.

Løbende forbedringer af M/84
– Mange tror, at kampuniform M/84 ikke har forandret sig siden introduktionen i 1984, men det er slet ikke den samme uniform som dengang. M/84 er løbende blevet udviklet med bl.a. membraner på den øverste del af torsoen, langs forsiden på benene, og der er kommet knæbeskyttelse til.

– I dag er der kun lidt bomuld i uniformen, og dermed suger den ikke så meget vand. Så der er sket en markant udvikling af M/84, og den er i dag på højde med, hvad andre lande bruger, siger Thomas Nico Jørgensen.

– Vi mangler nu de sidste test, som vil vise, om det nye sløringsmønster kan leve op til vores krav, og derefter skal vi have nuværende producent af M/84 til at ændre farven på eksempelvis snører, knapper, bånd og spænder. Der er cirka 12 måneders leveringstid, så overgangen til den ændrede uniform vil forventeligt ske, så ISAF 15 og 16 kan iklæde sig uniformen i 2013.

 

Kilde : Forsvarets Materieltjeneste

 

Billederne herover er hentet fra MultiCams’ hjemmeside

[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Skrevet af KrigerenDK

En kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loader…

0