Russiske kampfly udfører farlige overflyvninger på amerikansk flådefartøj

Spændingerne mellem Rusland og USA i Østersøen fortsætter, efter at russiske kampfly har udført farlige lavtgående overflyvninger på et amerikansk flådefartøj i området. I et enkelt tilfælde var et af kampflyene blot ni meter fra det amerikanske skib.

Rusland sendte for nylig Su-24-fly på vingerne, for -ifølge amerikanerne- at simulere angreb på den amerikanske destroyer USS Donald Cook der befandt sig i internationalt farvand i Østersøen.

Det skete ifølge USA på en “farlig” og “uprofessionel” måde.

Og nu har US Navy frigivet en række videoklip, der viser overflyvningerne.

– Det amerikanske flådefartøj opererede rutinemæssigt i internationalt farvand og krydsede på intet tidspunkt ind i russisk territorium, siger Pentagon-talsmand Laura Seal.

Efter de første overflyvninger udsendte amerikanerne gentagne gange sikkerheds anvisninger på både engelsk og russisk. Det regerede de russiske piloter ikke på.

I et enkelt tilfælde var et af flyene blot ni meter fra USS Donald Cook. (se video 1:37)

– Denne farlige og uprofessionelle ageren fra en enkelt pilot, har potentialet til unødvendigt at eskalere spændinger mellem landene, siger Laura Seal.

Flyvningerne er af amerikanerne blevet betegnet som simulerede angreb, og en unavngiven kilde har beskrevet episoderne som den mest aggressive adfærd i nyere tid.

Foruden kampflyene var også en russisk helikopter forbi USS Donald Cook syv gange, hvor den kredsede tæt omkring skibet for at tage billeder.

Rusland nægter at have gjort noget forkert og siger, at man har respekteret alle sikkerhedsregler og retningslinjer i forbindelse med flyvningerne.

– Vi udførte nogle prøveflyvninger og der blev taget hensyn til alle sikkerhedsregler, siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium, Igor Konasjenkov, ifølge nyhedsbureauet Interfax.

Tidligere på måneden var endnu en episode i Østersøen, hvor russiske kampfly kom tæt på et amerikansk rekognosceringsfly, da det var på en rutinemæssig flyvning i internationalt luftrum.

SU24
Det var en af de mest aggressive episoder så langt tilbage, som jeg husker, siger en højtstående kilde i det amerikanske militær til AFP om russiske fly, der angiveligt foretog prøveflyvninger ved amerikansk skib i Østersøen.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Hysterical U.S. government officials try to BS the world about “Russian aggression”
  Russia exposes the fact that the US military is impotent when confronted by anything other than a second rate military.

  And it’s so much fun to watch John Kerry and Co. try to pretend the opposite is true. In addition, by deliberately provoking such encounters (and the predictable response from US politicians), the Russian government seeks to expose to the global public the long-term, nauseating arrogance of the ‘exceptional’ USA. And it seems to be working.

  https://www.sott.net/article/316634-Hysterical-US-government-officials-try-to-BS-the-world-about-Russian-aggression

 2. det var tider tilbage i 80erne da havde de skudt lortet ned det er vel på tide Putin lære at det har konsekvenser at spille smart når ja det lærte han i Tyrkiet men den er ikke helt feset ind i nu. Skyd nu lortet ned rusland er stort nok til at de kan finde andre steder at flyve

 3. Er vel ikke mere farligt end når 2 amerikanske FA-18, er tæt på at blæse en civil propelmaskinen a h til i Norge…..og slet ikke så farligt som en amerikansk jager der torpedere en kabelbane vogn i Italien…. Men hvad, det er jo også USN der er tale om, en flåde der har ordre om at have lods ombord når man er under 100 sømil fra land…

  • Haha, kunne være fedt! Og nu hvor vi er i gang, hvorfor så ikke skaffe et par ubåde og et hangarskib? Er sikker på det ville kunne skabe en del arbejdspladser, hvilket jo ville være meget godt for samfundet med alle de arbejdsløse vi har for tiden + vi ville være en del af den lille “flåde elite” med hangarskibe, så det ville jo sende et meget godt signal til NATO haha

 4. Jeg er temmelig sikker på, at jeg har hørt om det russiske fly, der fløj meget tæt på det amerikanske skib, før – nok kun et par uger siden vil jeg mene?
  Er dette det samme tilfælde, eller er det en helt ny episode?