Rusland til danske politikere: Stop med at bedrage jeres egne borgere

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Foto: Forsvarsministeriet

Forsvarsminister Claus Hjort står for skud i Rusland, efter at han onsdag fremlagde udspil til forsvarsforlig.

Danske politikere – heriblandt forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) – skal droppe deres “uvenlige retorik”, når de taler om Rusland.

Sådan lyder i hvert fald opfordringen fra det russiske udenrigsministerium.

– Vi er nødt til at sige, at vi igen hører ukonstruktiv og uvenlig retorik fra Danmarks embedsmænd omkring en påstået russisk trussel, siger Maria Sakharova, der er talsperson for ministeriet.

– I vores øjne er det desværre allerede blevet en tradition og vane, en dårlig vane, tilføjer hun.

LÆS OGSÅ :  Akutpakke vedtaget - forbedringer af de værnepligtiges indkvarteringsforhold

Talspersonen fremhæver Claus Hjort Frederiksen, der onsdag sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fremlagde regeringens udspil til et seksårigt forsvarsforlig.

Her tegnede forsvarsministeren et billede af “Ruslands aggressive intentioner”, mener Maria Sakharova.

– Det står fuldstændig klart, at den fremgangsmåde er rettet mod at retfærdiggøre en stigning i kongerigets militærudgifter, siger hun.

LÆS OGSÅ :  Regeringen vil fremrykke forsvarsinvesteringer

– Vi beder Danmarks politikere om at stoppe med at bedrage deres egne borgere. Vil I polstre forsvarsbudgettet? Så sig det til jeres vælgere. Rusland har ikke noget med det at gøre, tilføjer hun.

Det stod klart under onsdagens præsentation, at regeringen mener, Rusland udgør en stigende trussel.

/ritzau/Tass

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Rusland er ikke en trussel imod Danmark, eller Nato for den sags skyld.
  Det er bare politisk spin, og ønske tænktning og en hel inddustri står klar til at levere et “mod forsvar”.

  Sandheden er Rusland er trategisk geniale og har nogle fremragende ledere modsat vesten.
  Man ved udemærket godt at går man over grænsen til et nato land så ophører Rusland med at være en Supermagt og bliver udslettet fra kortet.

  Det rusland i bund og grund er utrilfreds over og hvorfor de agere, er at vetsen/eu/usa ekspandere bla. i øst europa og tidl. Øst lande bliver mere vestlige hvilket truer Ruslands strategist.
  Og så USA’s såkaldte missile skjold, hvor ruslan reelt set ikke kan væer sikre på hvilket mål disse missiler har og hvilket sprænghoved som sider i snuden af dem.

  ALt i alt er det forudsigeligt at rusland agere som de gør for at bevare deres “dominans” på globalt og nationalt plan… Intet nyt under solen..
  Man har selv fra vestlig side frem provokeret tingene over en længere periode og det siger Rusland nej tak til fordi Dialog har fejlet.
  Det er sandheden hvis man altså gider at lytte til andet end vestlige eksperter og vestlig propaganda…. Ja vi er sku ikke så meget bedre end Rusland når det kommer til stykket.!

  Men i bund og grund “same old shit” ( hvis vi ser bort fra den geniale invation af krim i urkaine, som iøvrigt på genial vis har timet og til rettelagt ud fra deres erfaringer i kosovo 2003 ved at studere vestlig strategi og protokoller. ).
  Jeg tager hatten af for Rusland… Derved ikke mend jeg støtter hvad de har gjort i øst urkaine, men rent strategist genialt hvad de har præsteret.
  Uheldigivis er vestlig ledelse og generaler på et meget laver enivou og burde studere Rusland anno 2018 frem for ww2 krigs helte.

 2. Fede Løkke og fede hjort gør med DK som det passer dem og jeg tror såmænd at Putin og hans politikere gør for Rusland som det passer dem. uden at spørge os, er der nogen af jer som spørger naboen inden i fejer køkkenet??????????? Rusland kører deres politik, Danmark det samme men ih åh nej det er så forfærdelig at andre gør som det passer dem. Tror i skal en tur om børnehaven og lære lidt igen

 3. Prøv at se det fra en russers synspunkt, jeg kender nogle almindelige personer derovre, de bliver bange når USA eller NATO og blokader indtræffer. Præv selv at sid i et hus med f.eks gasvarme og der bliver lukket for gassen 10 timer i døgnet (midt vinter) du skal bestille dit franskbrød en uge før brug, sygeplejersker og læger på de små hospitaler arberjder gratis næsten, de får maden og penge til deres lejlighed. Så vi skal fand¨¨ ikke klage, vi er forkællede i forhold til en alm. civil i Rusland

 4. Jeg har en kontroversiel idé. Kan vi ikke samarbejde mere med Rusland, i stedet for at male fanden på væggen? De har jo udtrykkeligt gjort det klart, at de ønsker mere samarbejde med vesten. Det kan da kun være et win-wim scenarie – ingen trussel mod hverken Rusland eller vesten, og så ruller der vel også samtidigt et par rubler ind på den danske konto

 5. Det ville være naturstridigt hvis russerne ikke prøver at latterliggøre alle som ser kritisk på deres gøren og laden, som er helt åbenlys for alle. Det er som at sige at himlen er grøn, uanfægtet af at alle kan se den er blå. Denne retorik har vi hørt i over 70 år.

  • Min familie stammer fra østeuropa, og de har har oplevet den tomme troværdighed og bevidste omgåelse af enhver form for sandhed i et omfang som man har svært ved at fatte. Misinformation.
   Jeg har selv talt med værnepligtige for nogle år siden som fortalte om at de var fortalt at alle indbyggere i vesten var bevæbnet til tænderne og at vi konstant blev trænet til at gå i krig for at dræbe alle.
   Min families oplevelse af os i “vesten” er at vi er nogle naive tåber, der æder russernes retorik og ser vores egne regeringer som synderne, samtidigt med at de beretter om en grå og trist udsultet tilværelse holdt i et jerngreb i østlandene.
   Vi tager vores velfærd for givet. En velfærd de i øst stadig skal bruge årtier på at nå, hvilket siger lidt om hvor langt fra vores liv de har været. Men i vore dages informationssamfund kan du finde ufattelig mange beretninger fra borgere i alle lande under eller tidligere under russisk overherredømme. Det er tankevækkende læsning.
   Alt dette siger jeg ikke for at tegne vesten som et skønmaleri. I demokratiets navn laves også mange tåbelige ting, men ingen har den totalitære og manipulerende adfærd at besætte andre folk.

 6. Jeg tror nu heller ikke at vi skal være så bange for russerne, og synes heller ikke at vi skal give dem skylden for, at vi skal opgradere vores forsvar. Vi har i mange år forsøgt at få vores forsvar til at ligne Tivoligarden, fordi danskerne hellere vil have fri hash, end et effektivt forsvar. Holger Danskvand er desværre afgået ved døden – men jeg håber virkelig, at vi kan opgradere vores forsvar til noget fornuftigt – men lad være med at give Rusland skylden for at gøre det.

  • Nu har NATO/EU aldrig anekteret noget landområde, eller styret andre lande, som rusland gjorde med østeuropa efter krigen. Næ Nato har konstant forsøgt at få skabt fred som f.eks i eks-Jugoslavien. Rusland har blot kaldt alle Natos aktiviteter for agressive og deres uskyldige og selvforsvar, selv om en blind kunne det var modsat. Min familie kom oprindelig fra østeuropa, hvor de har smagt russernes “broderlige” hjælp indtil jerntæppet faldt.

  • Du skriver: “Nu har NATO/EU aldrig anekteret noget landområde, eller styret andre lande,…” Så sandt, så sandt. Nu, sådan historisk set, så ligger der et notat fra Teherankonferencen i 1943 der diktere, at der skal være en bufferzone mellem Øst og Vest. Det gik så allerede galt da man delte Berlin op, for der var der ikke nogen bufferzone. Da de fleste af stormagternes tropper havde trukket sig tilbage til dem selv, i starten af 50’erne, gik der ikke længe før end Vesten lagde op til ‘ægteskab’ med de østeuropæisk lande, hvor man kunne lokke med frihed og rigdom. Det samme gjorde Sovjet, og de kunne lokke med ufrihed og mangel på de mest simple fornødenheder. Det viste sig hurtigt hvor de østeuropæisk landes ideologiske pil pegede i retning af, og Sovjet buldrede så ind i butikken og byggede en mur i 63′. Muren faldt som bekendt i 89′ og NATO/EU klør på med fornyet kraft, med at køre sig selv i stilling, helt oppe i ansigtet på Rusland. Notat fra Teherankonferencen er der ingen der husker, og vi i Vesten ser kun på om vi har ‘Ret Til’…og det har vi, men glemmer i vores hastværk, om det nu også er ‘rigtigt’. Jeg er ubetinget for, at vi har ret til, men jeg er ikke ubetinget for, at det også er rigtigt.

 7. Hvis man lige ser bort fra beskæftigelsen osv., i forhold til det nye forsvarsforlig, hvorfor giver det ikke mere mening med et økonomisk bidrag til de baltiske lande, i stedet for at oprette nationale enheder? En Nato soldat i Litauen er vel den samme som en Dansk. Lad de baltiske lande oprette/udbygge deres nærforsvar med et stærkt Nato i ryggen.