Psykisk sårede veteraner kan se frem 450-500 millioner kroner i erstatning 

Arkiv foto: krigeren.dk
Arkiv foto : krigeren.dk - fra demostrationen i oktober 2012
Arkiv foto : krigeren.dk – fra demostrationen i oktober 2012

Veteraner med PTSD, der længe har kæmpet for at få anerkendt deres psykiske lidelser som en arbejdsskade, kan nu se frem til at få erstatning. For partierne bag forsvarsforliget har netop indgået en aftale, der afsætter 450-500 millioner kroner til erstatning til de soldater, der har fået PTSD som en konsekvens af at have været udsendt, men som tidligere har fået deres sag afvist.

LÆS OGSÅ : PTSD-ramt veteran : Vi gjorde det sgu

Partierne bag forsvarsaftalen 2013-2017 er enige om, at de øgede udgifter til erstatninger til psykisk sårede veteraner i forligsperioden 2013-2017 finansieres inden for den samlede forligsøkonomi, herunder ved anvendelse af forsvarets opsparing.
De nye kriterier for godkendelse af PTSD er en konsekvens af en udredning, som blev sat i gang sidste år. De første veteraner, der har fået genoptaget deres sag og behandlet den ud fra de nye kriterier, kan se frem til at få udbetalt erstatning i begyndelsen af næste år.

LÆS OGSÅ : Seks-måneders reglen ligger nu på sit dødsleje

Finansiering af udgifter til erstatninger fra 2018 og frem indgår i drøftelserne af et kommende forsvarsforlig fra 2018.

Det hjælper at kæmpe sin sag.  Veteranerne gjorde det… og de vandt!

 

Nicolai Wammen, forsvarsminister, udtaler:

Det er et fælles ansvar, at vi støtter op om dem, der har passet godt på Danmark. Derfor er jeg også glad for, at vi nu er blevet enige om en aftale, der betyder, at veteraner, der har fået PTSD som følge af deres indsats for Danmark, kan få den nødvendige støtte, de fortjener”.

Zenia Stampe, forsvarsordfører for de Radikale, udtaler:
Jeg er glad for, at det endelig er lykkedes at finde en holdbar løsning for veteranerne. De løber en stor risiko for Danmark og skal derfor kunne regne med vores støtte, når de kommer hjem.”

Hans Andersen, beskæftigelsesordfører for Venstre, udtaler:
Vi ønsker en anstændig veteranpolitik, og derfor er vi meget tilfredse med at kunne yde en rimelig erstatning til de veteraner, der står med svære problemer efter at have været udsendt i dansk tjeneste.”

Marie Krarup, forsvarsordfører for Dansk Folkeparti, udtaler:
For Dansk Folkeparti er det en meget højt prioriteter opgave at tage sig godt af vores veteraner. Når man gør en ekstra indsats for Danmark, skal Danmark også gøre en indsats for dem, der kommer til skade.”

Lene Espersen, forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti, udtaler:
Det konservative folkeparti har haft anerkendelse af veteraners PTSD højt på dagsordenen og er meget tilfredse med at der nu er fundet en finansiering af PTSD erstatning uden at det berører forsvarets øvrige opgaver.”

Kilde: Forsvarsministeriet

[divider]Tilmeld vores nyhedsbrev[/divider] [wysija_form id="4"] [divider]---[/divider]

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *