Peter Bartram stopper som forsvarschef januar 2017

Forsvarschef Peter Bartram. Foto: krigeren.dk/ C. Sundsdal

Forsvarschef Peter Bartram stopper, når hans fem års embedsperiode udløber næste år, skriver Forsvaret.dk

Peter Bartram har været Forsvarschef siden sin udnævnelse til general den 20. marts 2012 og har således stået i spidsen for en af de største omstruktureringer i Forsvarets nyere historie.

– Det har for mig været en særdeles god og utrolig spændende periode, hvor Forsvaret har udviklet sin egen organisation, gennemført større effektiviseringer og tilpasset den operative indsats mod et markant ændret trusselsbillede, siger Forsvarschef, general Peter Bartram og tilføjer:

– Det har også været en periode, der har krævet prioritering og behov for nogle til tider hårde beslutninger for at indfri de ambitioner og forventninger, der har været til Forsvaret. Samlet set er jeg dog ganske tilfreds med det forsvar, jeg næste år kan overdrage til min afløser.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) udtaler : 

“Peter Bartram har været forsvarschef i en vigtig og udfordrende periode, hvor Forsvaret har været igennem omfattende besparelser, effektiviseringer og omstruktureringer. Samtidig har Forsvaret, med Peter Bartram i spidsen, på fornem vis løst vigtige opgaver ikke mindst i kampen mod ISIL, men også i FN missionen i Mali og afhentningen af kemiske stoffer i Libyen. Peter Bartram har udvist et stort personligt engagement og militærfaglig tyngde, og jeg vil gerne takke ham for hans store indsats som forsvarschef. Jeg er sikker på, at Peter Bartrams omfattende ledelseserfaring vil være et markant aktiv, når han skal forfølge nye udfordringer udenfor Forsvaret.

Jeg vil snarest muligt udpege en ny forsvarschef, som vil tiltræde 10. januar 2017.”

 

Erkender udfordringer for Forsvaret
For Forsvarschefen er alt imidlertid ikke rosenrødt.

– Der er stadig udfordringer med dele af vores materiel og et meget højt aktivitetsniveau ved de fleste enheder. Det kræver fortsat fokus, aktiv ledelse og ikke mindst en professionel håndtering, iderigdom og tilpasning ude i de spidse ender, siger Forsvarschefen, general Peter Bartram.

– Vi er tillige i færd med en omfattende omstilling af de operative enheder i de tre værn. De skal også kunne indsættes mod nye og mere krævende trusler. Det tager tid og koster penge, men vi er i gang.

Nye personlige udfordringer
General Bartram oplyser, at han har søgt og fået bevilget tjenestefrihed uden løn, når han i begyndelsen af næste år forlader stillingen som øverste chef i Forsvaret.

– Jeg har ønsket at forfølge nye udfordringer uden for Forsvaret og vil gerne arbejde som professionelt bestyrelsesmedlem, siger Forsvarschefen.

Han fortsætter i jobbet som Forsvarschef frem til den 10. januar 2017, hvilket skulle give god tid til at finde en afløser.

Stor ros og tak til medarbejderne
Forsvarschefen er taknemmelig for at have ledet et Forsvar bestående af mange dedikerede medarbejdere.

– Det har gjort et kæmpe indtryk på mig at opleve Forsvarets medarbejdere løse mange krævende opgaver under ofte vanskelige vilkår. At se deres engagement og professionalisme. At se gløden i øjnene på dem. Dét er noget jeg aldrig vil glemme, siger Forsvarschefen, der samtidig peger på de mange store opgaver:

– Vi har løftet besparelser på omkring tre milliarder kroner årligt samtidigt med, at vi har løst nye opgaver rettet mod Rusland og mod ISIL samt i stigende grad støttet politiet under nationale forhold. Det, kan vi med rette være stolte af, er lykkedes.

 

/Ritzau/Værnsfælles Forsvarskommando

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Bliver svært at finde en kvalificeret til denne nikkedukke-stilling. Tænderne blev trukket ud, da Nick Hækkerup degraderede denne stilling rent indholds- og ansvarsmæssigt. Bisserup er vel et emne for han har da vist, at han er så god til at please departementschefen og ministrene. Absolut ikke forsvarets mand!
  At Bartram ikke vil gå med til en degradering (venden tilbage til gammel rang), men gå ud i det civile, viser jo bare, hvor meget pris på forsvaret han sætter!!

 2. Det danske Forsvar har været på for meget slankekur.
  Vi mangler kvalificeret personel, våbensystemer, og missiler nok til at armere skibe og fly til forsvar af Danmark.
  Vi har intet jord til luftmissilforsvar til brug i selve kongeriget.
  Selv om vi skal anvende min. 2,0 % af BNP på forsvaret, efter aftale med NATO, bruger vi kun 1,2 %. Det radikale Venstre m.fl. (røde lejesvende) har ødelagt forsvaret og politiet. Vi lader de andre lande betale for vor sikkerhed.
  Bartram har været deres lydige majorinet. Men sådan er det vel, hvis man vil være general?

 3. Forstår GN Bartram. Efter det lykkedes den største politiske nar Danmark har set: Nick Hækkerup, som et politisk fæ udnævnede til forsvarsminister, som han heller ikke vidste noget om, -at smadre forsvarsledelsen til ukendelighed. Er der ikke noget tilbage til en Forsvarschef! Geshæften er overladt til DJØF verdenen!
  Stillingen kansøges af en eller anden der ikke nødvendigvis ved hvilken retning kanonen skal vende.