Nye tunge finskyttevåben til Hæren

Hærens finskytter skal havet nyt værktøj. En tung kaliber 50-riffel til at supplere de finskytte våben, som Hæren allerede råder over.

– Vi kalder det egentlig et antimateriel-våben. Man skyder normalt ikke personel med en kaliber 50. Det er bogstavelig talt som at skyde gråspurve med kanoner, siger chefen for kampsektionen på Hærens Kampskoles, Jesper Lindegaard, til tv2.dk.

Forsvaret skal i løbet af første kvartal næste år sende et EU-udbud ud og have testet en masse forskellige varianter. Hvis tidsplanen holder, kan de nye våben være i brug i 2015.

LÆS OGSÅ : 2 uger som finskytte, i selskab med frømandskorpset

Forsvarets specialstyrker har allerede de tunge finskyttegeværer. Ingeniørtropperne har også rifler med den tunge ammunition, som de blandt andet bruger til at skyde vejsidebomber og miner.
Det nye gevær skal være fælles for Hæren, Frømandskorpset og Jægerkorpset.

VIDEO : Nyt finskytte våben kan “låse målet” som et kampfly

– For står man for eksempel Afghanistan og skal låne udstyr af hinanden, er det bedre, at man ikke har tre eller fire forskellige typer.
Jesper Lindegaard anslår, at selve riflen kommer til at koste omkring 100.000 kroner per styk, men med kikkertsigter, reservedele og garantier ryger man nemt op omkring en kvart million kroner. Antallet af våben er endnu ikke besluttet.
– For Hærens vedkommens skal vi nok bruge cirka 16 sæt, tilføjer han.

VIDEO : Finskytte holdt nede af kraftig Taliban ild

Barrett M82 (50 cal.)
Sådan kan et tungt finskytte våben se ud: Barrett M82 (50 cal.)

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. uha gammelt lort!! håber hvert fald ikke det er den model de vil bruge og så håber jeg de køber noget ordentlig ammunition til den model de vælger måske den amerikanske ammunition…og jo du må skyde fjenden med alt slags ammunition :-)

  2. Har de røget pot inde hos kampskolen eller hvad? Hvilke våben koster en kvart million som helt system?

    Gad godt at vide bare hvilke rifler der koster 100.000kr
    Her er et hint: Det er der ikke nogle militær rifler der koster.

    Kan måske se den kvarte mil. hvis det inkluderer et eller andet vanvittigt termisk sigte, men riflen kommer måske op og snuse til 100.000kr INKLUSIV et highend kikkert sigte fra eksempelvis Leupold med rangefinder og hele pisset.