Ny tv-programserie baseret på optagelsesprøven til Jægerkorpset

'Korpset'. Foto: TV2 presse

Korpset er en tv-programserie, som følger 30 danskere i forsøget på at gennemføre en række udfordringer og øvelser, som alle er baseret på optagelsesprøven til Jægerkorpset.

Således beskriver produktionsselskabet Mastiff tv-programserien, over for ansøgerne til ‘Korpset’.

Det er et af de mest fysisk- og psykisk krævende tv-koncepter, der findes og kun en lille skare af særligt veltrænede ansøgere forventes at kunne gennemføre forløbet, står der.

Trailer for programserien

4 tidligere jægersoldater har designet forløbet

Tidligere jægersoldat Thomas Rathsack er chefinstruktør i programserien og får assistance af tre tidligere jægersoldater.
Det er de fire, der med deres mere end 30 års samlede militære erfaring, har specialdesignet kurset – baseret på deres egne oplevelser træning og kamp og med det ene formål: At finde frem til de få af de 30 deltagere, der er gjort af det rette stof:
– Når vi som instruktører vurderer en deltager, så stiller vi os selv spørgsmålet: Er det en mand, jeg vil have ved min side i en krigszone? siger Thomas Rathsack

Artiklen fortsætter under billedet

Korpset - gjort af det rette stof': Fra venstre Rune Krogh Danielsen, instruktør, Thomas Rathsack, chefinstruktør, Erik B. Jørgensen, instruktør. Nederst: Magnus Hansson, instruktør. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)
Korpset – gjort af det rette stof’: Fra venstre Rune Krogh Danielsen, instruktør, Thomas Rathsack, chefinstruktør, Erik B. Jørgensen, instruktør. Nederst: Magnus Hansson, instruktør. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

Deltagerne kommer igennem timelange marcher med tung oppakning, udspring fra vilde højder og bagholdsangreb, der kan få selv de mest hardcore mænd til at stivne af skræk, står der i omtalen af programmerne.

Mange af deltagerne i programmet har løbet ironman og maraton, dyrket crossfit og styrketrænet, skriver TV2.dk Men de har ikke prøvet på egen krop, hvad der sker, når udfordringerne bliver ved og ved. Når du får frataget din søvn og din mad. Og når du pludselig skal navigere i mørke og kulde. Alt sammen noget, du som elitesoldat skal kunne håndtere.

I udlandet har man produceret ligende tv. Hvor man benytter tidligere elitesoldater som instruktører, der skal trække civile personer igennem et “aspirant” forløb.

 

‘Korpset – gjort af det rette stof’ har premiere på TV 2 onsdag den 4. januar klokken 20.00.

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 1. Det er da det fedeste program !! Og tag det for det det det er. Personligt har jeg “tjent” min værnepligt på hærrens officersskole og tjent brandmænd igennem flere år, den korpsånd disse mennesker deler kunne vi alle i den virkelige verden lære meget af, hvis vi nogensinde når dem til sokkeholderne. Fysisk mine absolute svaghed og hvor er jeg glad for at kende til mine svagheder som ikke kun handler om fysikken havde jeg ikke holdt en time, men på alle andre parametre som de tidligere Jægersoldater lægger lige så højt vægt på kan alle burde alle have nok selvindsigt til at indrømme at her får du bare syn for sagen hvad livet kræver hvis du vil mere end bare at leve dit liv fra morgen til aften som så mange andre. Vil du have værktøjer til at forstå hvad der skal til for at arbejde dagligt i team hvor travlhed, og en konstant spaming af mails om folk der ikke fra start tager ansvar eller tænker ud over deres egen næsetip … hvis du virkelig vil lære om den menneskelige psyke og hvordan vi tænker og er so mennesker så se dette program og prøv at komme op på niveauet hvor du når jægeren til sokkeholderen. Fedeste program helt fint at forsvaret holder sig væk fra programmet men respekt for de gamle jægere der “gider” bruge deres evner på at lære os almindelige kødelige om what it takes for at tro på sig selv, evne til at ville, tro tillid og evne til at ville andre end en selv.

  • Kim, vi er tit uenige og fred være med det, men i mine øjne virker det tværtimod ikke legit med sådan 4 der lige skal tjene på at de har været Jægere.
   Uden at vide det, heldigvis, så tror jeg Jærgerkorpset har de ansøgere de har brug for, og har en mere professionel og seriøs tilgang til det.
   Det lugter lidt for langt væk af gamle jægere der har kedet sig efter de er blevet civil, og har fået et tilbud der smager af soldat, og på den anden side et produktionsselskab der har scoret touchdown ved at lande “tidligere jærgersoldat” titlen i deres program beskrivelse.

  • Jakob Jensen X-jægere skal da være så velkommen til at gøre brug af deres uddannelse civilt, og også i et underholdnings program.
   Der er jo også flere af jægere osv som har forsøgt sig med civilt firma som træner f.eks. bodyguards, teambuilding, kurser, bøger hvor de har brugt deres titel “jæger” som salgsmateriale og ting fra deres uddannelse.
   Det er helt legitimt, har svært ved at se hvorfor det skulle være så et problem at nogen deltager i et underholdnings program på tv. VI er altså i 2016, tiderne ændre sig og alverdens special korps rundt omkring på kloden er altså mere åbne nu end man var før i tiden.
   Det er sågar forsvarets og politisk holdning at man skal være lidt mere åbne om tingene og hvad special stropperne foretager sig.
   F.eks. dokumentaren om SSR optagelses prøverne viste jo en del.

   Det er altså okay at prøve noget nyt her i livet, og hvad x-jægerne gør i fritiden og efter “endt operativ karriere” tja, det må de jo selv om.. Der skal jo smør på brødet.
   Og om de kalde sig jæger eller ej, tja jeg kan ikke se det store problem i at de bruger deres uddannelses titel som jæger for at “promovere” et underholdnings program det har andre jægere jo gjort i årtier efterhånden med deres virksomheder/produkter.

   Og hvad dælen har jægerkorpset og udvælgelse af folk dog at gøre med det hele.. Det er jo to helt forskellige ting.
   Der er tale om et underholdnings program, ikke en officiel adgangsgivende dokumentar om optagelse til jægerkorpset sådan som jeg har forstået det.
   Det et “civilt” underholdnings program som blot læner sig op af optagelses processen som de naturligvis IKKE afslører 100%.
   Men ærligt talt så kan folk nok godt gætte sig til hovedparten af det “lort” de skal igennem. Det kræver bare at gå på youtube og se nogle dokumentarer og læser nogle bøger om div. special korps.

   Der er i øvrigt således at når det gælder tv, så er det næppe dem selv men derimod producenten af programmet som vælger at fremhæve deres fortid og titel når programmet sammenklippes osv.!
   Og kender man Tv2 ret så er alt klippet sammen og “solgt” som værende dramatisk og sensationelt hvilket ikke nødvendigvis er hvad de medvirkende selv personligt har i tankerne. At give interview eller deltage på tv, afspejler reelt set aldrig personen, fordi alt klippes og klisteres, og tiden er knap, og folk fejl cirteres eller de de siger tages ud af sammenhæng osv.. Folk kan nemt komme til at fremstå med et andet budskab end hvad de rent faktisk havde til hensigt særligt i korte interviews f.eks. til aviser/god aften dk.
   Det er showbusiness, og seere sælger reklamer sådan er det bare.

   Og ærligt talt synes jeg det er i orden de viser lidt hvad de kan, det er okay at være stolt af sit “håndværk” og gøre brug af det som de nu engang vil til fredelige formål så længe det holder sig inden for det de nu engang må fortælle om.

   Sæt dig ned og kig med, måske er det interessant program, hvor du trods alt kan glæde dig over at ligge på sofaen og drikke en kold bajer imens du ser en flok unge gutter få deres livs røvtur :)

  • Kim Mikkelsen Det er der såmænd ikke noget galt i, men i forhold til tidligere sager, bl.a. Lars Møllers Jæger 200 bog, så er det bestemt ikke velset internt i korpset. Der er stærke holdninger,følelser og uskrevne regler forbundet med broderskabets sammenhold, og træder man ved siden af så er man ude. Et andet problem er at TV2 har valgt at kalde programmet Korpset. Det lugter for meget af at Jægerkorpset har noget med programmet at gøre. Jægerkorpset har intet med programmet at gøre…