Ny bog til småbørns familier der skal igennem en udsendelse

Alle pårørende til en soldat bliver påvirket af en udsendelse. Det kan være især vært svært at forklare de helt små børn, hvorfor mor eller far skal udsendes. For de små, kan måske ikke helt forstå tingene på samme måde som de ældre børn kan.  Men nu er der udgivet en bog, der måske kan hjælpe en lille smule.

Luise Gibler Rohde og Emilie Melgaard Jacobsen har netop udgivet bogen ‘VI SES, FAR’. En bog der henvender sig til de forældre der har 3-5-årige børnehavebørn. Målet med bogen er at hjælpe børnene med at sætte ord på de følelser, de har, når de savner deres far eller mor igennem længere tid. Men den hjælper lige så meget forældrene, som kan have vanskeligt ved at forklare en udsendelse.

visesfar3

Bogens forfatter Luise, er uddannet pædagog og arbejder til dagligt i en børnehave. Hun har erfaring med emnet. Stå med små børn kan ikke rigtig kan forstå, at deres far skal være så lang tid væk.  Siden 2001 har hun dannet par med Jesper som er officer ved Den Kongelige Livgarde. Jesper har været udsendt fem gange, og parret har under de sidste to udsendelser (2009 og 2012) været forældre til Frederik (2007) og Wilhelmine (2010). Og så er hun er selv tidligere soldat og har været udsendt til Kosovo på KFOR hold 3 (2001).

visesfar5

VI SES, FAR handler om den 4-årige Frederik, hvis far er soldat. Nu skal far udsendes, og vi følger Frederik og hans mor gennem denne periode.  Den er skrevet i et meget let læseligt sprog og illustratoren / tegneren Emilie Melgaard Jacobsen har leveret tegninger der rammer plet i forhold til historien.

Bogen er finansieret for midler fra forsvarets 10 mil. kr. pulje 2014-2015 og kan derfor ikke købes i butikkerne. Soldater kan få bogen GRATIS hos kontakt officeren på deres lokale tjenestested.

 

visesfar1

Kommentare

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *